Samarbejde skal holde liv i lukket kunstmuseum

Samarbejde skal holde liv i lukket kunstmuseum
Oluf Høst Museet har lige været igennem en ombygning, og direktør Martin Brandt ved derfor, at hovedopgaven er at passe på kunsten, mens byggearbejdet foregår. Om lidt er Bornholms Kunstmuseum i samme situation, og i den periode er museet i Gudhjem med til at holde liv i museet på Helligdommen. Arkivfoto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 5. SEP 2023 • 19:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
5. SEP 2023 • 19:00

Direktør Martin Brandt på Oluf Høst Museet er glad for aftale, der holder liv i Bornholms Kunstmuseum og dets museumsforening under toårigt byggearbejde.

Om ikke så længe lukker Bornholms Kunstmuseum, fordi arbejdet med at bygge kulturmuseets nye faciliteter går i gang. Forventningen er, at ombygningen tager to år, hvor museet ikke kan tage imod gæster, men det lever videre på andre måder. En af dem er et samarbejde med Oluf Høst Museet og Gudhjem Museum. For direktør Martin Brandt på Oluf Høst Museet handler det om at bakke op om kunstmuseet, museumsforeningen og kollegaen Jacob Bjerring-Hansen fra Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum.

– Der er stadigvæk et kunstmuseum, der lever, og som udstiller hos os og på Gudhjem Museum, siger Martin Brandt om samarbejdet.

Set fra hans stol er samarbejdet et eksempel på, at kulturlivet på Bornholm sammen bygger noget op, som alle har glæde af. På Oluf Høst Museet ser han ofte gæster med et klistermærke fra kunstmuseet på trøjen, og fra museet på Helligdommen hører han, at kunderne fortæller, at de har besøgt museet i Løkkegade i Gudhjem, inden de kommer til Bornholms Kunstmuseum.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.