Nu åbner den nye bodega

Nu åbner den nye bodega
Oprindeligt havde en anden forpagter meldt sig, men nu er det altså blevet et nostalgi-projekt. Foto: Mathias Sejer Sørensen
NYHED | ABONNENT | 30. NOV 2023 • 19:00
NYHED | ABONNENT
30. NOV 2023 • 19:00

Fredag er der åbningsfest for Den Gyldne Hane, som byder på billige øl, terningspil og klassiske madretter.

Relanceringen af Den Gyldne Hane har været på vej i halvanden måned, hvor Mathias Sejer Sørensen har sat i stand med høje, mørkbejdsede paneler, billeder på væggene, olielamper og ternede duge på bordene.

Indretningen skal give associationer til det gamle og nostalgiske, fortæller han da Tidende ringer.

– Oprindeligt var det egentlig nogle andre, der skulle stå for forpagtningen, men de sprang fra, og så begyndte jeg at se nogle muligheder, og jeg kunne se for mig, at vi lavede noget, som ikke er andre steder på Bornholm.

Det er endt ud i et lille spisested med kro- og mormorvibes, hvor han kan fastansatte et par tjenere og nogle kokkeelever, som kommer til at stå for betjeningen.

– Vi driver det videre i bodega-ånd, men vi kommer til at gå mere grundigt til værks med tjenere i sorte veste og en gennemført stil, og så vil vi gerne henad vejen kunne tilbyde noget klassisk dansk mad; gule ærter, brunkål, skipperlabskovs og den slags på et prisniveau, hvor alle kan være med.

Det er Mathias Sejer Sørensen, der står bag åbningen af Den Gyldne Hane i Nexø. Arkivfoto: Jens Erik Larsen

Han er sideløbende med det nye bodega-projekt køkkenchef på restaurant Njord i Svaneke, men de to kommer ikke til at have det store med hinanden at gøre, oplyser han.

– Jeg glæder mig til at prøve at lave noget mad på en anden måde, end jeg er vant til. Jeg har jo altid lavet mad på et lidt andet niveau, siger han.

Selvom maden er fra en svunden tid, så er det målet, at bodegaen skal være for folk i alle aldersgrupper - studerende som vil rafle, drikke et par billige øl og spille billiard, vennepar eller kærestepar, som vil have en hyggelig aften i byen, eller en enlig person som vil have et varmt måltid eller et stykke smørrebrød til frokost.

Man kommer uvægerligt til at tænke på tjener Boldt i sin sorte vest bag disken på Jernbanerestauranten i den gamle danske tv-klassiker Matador. Og det er da også lidt den stemning, han har haft i baghovedet.

– Jeg blev ramt af nostalgien, af de gamle dage. Jeg kan godt lide tanken om et sted, hvor man kan få smørrebrød, og der er denne her stemning med en tjener i vest, og man kan forestille sig smøgerne i forlommen og guldring på fingeren, fortæller han.

Bodegaen Den Gyldne Hane åbner fredag, hvor der serveres stegt flæsk med persillesovs. Det er dog tanken, at der i opstarten bliver mest fokus på udskænkningen, og først efter et par uger bliver det muligt at købe dagens ret og smørrebrød.

– Vi starter ud med lidt take-away, og så håber vi, at det på sigt bliver muligt at holde åbent seks dage om ugen til både frokost og aften, for det er vigtigt for os at kunne fastansætte nogen dygtige og pålidelige medarbejdere hele året rundt.

Der er skruet op for mormor-stemningen med tapeter og ternede duge. Foto:  Mathias Sejer Sørensen