– Jeg har oplevet at sidde og snakke med mine kolleger til et lukket møde i Musikhuzet, og kort efter blive ringet op af Peer, som sagde til mig, at "jeg kan høre at du mener sådan og sådan". Nå, tænkte jeg. Han har tydeligvis siddet og lyttet med på vores samtaler. Dollar (Peer Kofoed Andersen, red.) vidste alt, hvad vi talte privat om. Han kunne også følge med, selvom han sad derhjemme. Han kunne nævne detaljer på møder, hvor det blev meget tydeligt for os, at han lige havde lyttet til, hvad vi talte om privat. Han skulle altid sikre sig, at der blev lukket ned for al kritik, siger Leif Munk-Christensen.
Den type hændelser opfatter Tanja Kammersgaard Christensen som langt uden for det saglige formål med overvågningen. Generelt benyttes lydoptagelser til eventuel indberetning til politiet i forbindelse med kriminalitet. Bliver optagelser brugt til andre ting, som at lytte med i medarbejders private samtaler, er det i strid med loven.
– Hvis lyden bliver brugt til at lytte til, hvad medarbejderne siger af dårlige ting om arbejdspladsen, så er det ikke et sagligt formål, konstaterer Tanja Kammersgaard. Christensen.
Databeskyttelsesforordningen handler rigtig meget om nødvendighed, forklarer hun.
– Her er det svært at argumentere for, at der kan være et sagligt formål med at optage lyd. Det har jeg svært ved at se. Når man bestemmer et formål, så må man selvfølgelig ikke bruge optagelsen til andet end til det formål, som man har bestemt, lyder det fra Tanja Kammersgaard Christensen.
Overvågningen i Musikhuzet er som nævnt anmeldt til Datatilsynet.