Gravgaard: Musikhuzets skandale frem i lyset

Gravgaard: Musikhuzets skandale frem i lyset
LEDER | 21. SEP 2024 • 05:30
LEDER
21. SEP 2024 • 05:30

Vores regionale spillested fortjener en frisk start og en lovlig håndtering af skandalen med den fyrede direktør.

Privatkørsel i firmabilen og privat madindkøb med firmakortet er nogle af de påstande om skade mod vores fælles Musikhuzet, der formentlig ligger bag bortvisningen af den tidligere direktør i det regionale spillested. Det får sin store støtte fra vores fælles kommune og fælles stat, og vi som borgere er derfor de sande ejere af spillestedet.

Derfor er det et stort problem, at den nyetablerede bestyrelse for spillestedet har valgt ikke at gøre hovedrent efter skandalen med tidligere leder Peer ’Dollar’ Kofoed Andersen. I stedet har man listet direktøren ud ad bagdøren, betalt Danmarks dyreste advokat for at vurdere, at sagen vil blive for dyr at færdiggøre, og derefter stukket hovedet i busken og håbet på, at sagen går over, og institutionen kan humpe sig videre uden sin fyrede chef.

Men der har tilsyneladende fundet alvorligt misbrug af embedet sted uanset bestyrelsens ønske om at stikke hovedet i busken, og den gode institutions rygte og troværdighed bliver ringere og ringere, som tingene er lige nu. Den ultimative fare er, at den statslige pengekasse lukkes i, fordi vi ikke kan drive et hæderligt spillested her på Bornholm.

Det må endelig ikke ske, og netop derfor er det vigtigt, at vi selv gør rent efter fortidens synder og oprigtigt starter på en frisk, som alle kan have tillid til. Det skal ske ved at retsforfølge den fyrede leder og få ham til at erstatte de tab, som Musikhuzet har lidt som følge af hans handlinger. Samtidig skal det klarlægges, om han handlede alene eller havde medskyldige hjælpere, så mistanken bliver gjort til skamme.

Efter professor Anders Ørgaards udmelding i Tidende i dag står det tilmed klart for os, at det ligefrem er ulovligt at stikke hovedet i busken og lade Peer ’Dollar’ Kofoed Andersen slippe ustraffet for sit embedsmisbrug. Bestyrelsen har pligt til at rejse sag mod ham. På den baggrund bør den nuværende bestyrelse indlede en lovpligtig sag og nok også for en stor dels vedkommende overveje at lade sig udskifte for at give os den friske start, som vores spillested fortjener.

Lader vi synderne gå og forholder os tavse, som det for ofte sker ved større skandaler, så vokser de desværre blot i omfang og bliver en forhindring i fremtiden for alle de andre gode ting, vi skal udvikle. Ingen kan være tjent med et rygte om et korrupt og nepotistisk øsamfund. Det skal vi vende os imod.

Vi har brug for tillid til vores fælles offentlige institutioner. Derfor skal skandalen om Musikhuzets gennemgås og følges i mål, så vi kan starte på en frisk.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT