Musikhuzet afslutter samarbejde med hjemsendt leder

Musikhuzet afslutter samarbejde med hjemsendt leder
Bestyrelsen i Musikhuzet har afsluttet samarbejdet med Peer Kofoed Andersen. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | 24. JUL 2024 • 13:27
NYHED
24. JUL 2024 • 13:27

Efter tre ugers larmende stilhed melder Musikhuzets bestyrelse nu ud i sagen om den hjemsendte leder, Peer Kofoed Andersen.

Musikhuzets daglige leder Peer Kofoed Andersen blev hjemsendt den 3. juli, og siden har Musikhuzets bestyrelse og den konstituerede leder Torben Severinsen holdt kortene tæt til kroppen.

Tre dage efter hjemsendelsen meldte bestyrelsen ud til de frivillige på deres interne facebookgruppe, at den var blevet gjort bekendt med en række forhold inden for den seneste måneds tid, som den var nødsaget til at reagere på og dermed hjemsende den daglige leder. 

Nu har bestyrelsen, godt tre uger senere, sendt en pressemeddelelse ud vedrørende sagen om Peer Kofoed Andersen, hvor det fremgår, at man efter 'gensidig aftale' afslutter samarbejdet med Peer Kofoed Andersen. 

– Peer Kofoed Andersen har været leder af Musikhuzet i over 25 år og har gjort mange gode ting for Musikhuzet og musiklivet på Bornholm, men bestyrelsen ønsker nu at gå nye veje med friske kræfter. Derfor skilles vores veje her, fortæller bestyrelsesformand, Mikkel Bach-Jensen og fortsætter: 

– Musikhuzets nye bestyrelse trækker hermed en streg i sandet og kigger fremad mod ansættelse af en ny, daglig og kunstnerisk leder – og mod et hus, der tiltrækker og favner endnu flere musikere og frivillige. 

Indtil en ny leder er fundet, fungerer Torben Severinsen fortsat som konstitueret daglig leder.

 

Leder siden 1998

– Jeg er utrolig glad og stolt lige nu. Det er både en stor anerkendelse og en enorm mulighed for at fortsætte vores arbejde.

Sådan lød det så sent som i begyndelsen af juni fra Musikhuzets nu tidligere kunstneriske og daglige leder Peer Kofoed Andersen, da kulturtilbuddet i Rønne igen blev tildelt rollen som regionalt spillested.

Siden er lederen blevet hjemsendt og nu opsagt af bestyrelsen fra et job, han har siddet på siden 1998.

Peer Kofoed Andersen er født på Bornholm. Han havde boet i København i mange år, da han i 1998 besøgte det bornholmske spillested og af den daværende leder blev tilbudt jobbet som ny chef i foretagendet. Det tilbud var Peer Kofoed Andersen med kort varsel ikke sen til at takke ja til, og derfor vendte han hjem til Bornholm for at blive kunstnerisk og daglig leder.

Allerede på daværende tidspunkt var Musikhuzet såkaldt regionalt spillested og havde været det siden 1994 – året, hvor Statens Musikråd og Kulturministeriet havde sat sig for at undersøge de rytmiske spillesteders situation i Danmark.

Peer Kofoed Andersen – der går under kælenavnet Dollar i øvrigt – har i alle årene tegnet Musikhuzet og har blandet andet stået bag store ombygninger i huset, herunder opførelsen af en kulturbro, som i 2014 forbandt hovedhuset med Raschs Pakhuz.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT