Kunstnere i Nexø og Svaneke tager imod besøg
Kunstner Susanne Enehjelm kan besøges i Svaneke. Foto: Privatfoto.

NOTITS | BORNHOLM
1. NOV 2021 • 19:58
Elisabeth Krogh
Journalist

Kunstnere i Nexø og Svaneke tager imod besøg

To kunstnere i Nexø og en i Svaneke åbner 13. og 14. november dørene for kunstinteresserede. I de to dage er alle velkomne til at besøge de tre kunstnere i deres hjem og værksteder til en snak og fremvisning af kunstnernes værker, fortæller de i en pressemeddelelse.

I Svaneke åbner Susanne Enehjelm, Thims Mark 1, døren til sine akvareller og monotypier, som blandt andet er inspireret af hendes morgenfoto fra Svaneke og omegn. Mange af disse foto har været vist på Svanekes facebookside, siden corona nedlukningen marts 2020. Susanne Enehjelm har flere gange været med på Bornholms Censureret Forårsudstilling og på Bornholms Kunstrunde. Kunstneren byder på kaffe, en snak om billeder og fremvisning af sine mange værker.

I Nexø hos Gerd Drews, Harilds Løkkevej 24, kan de besøgende se malerier, grafik, tegninger og mindre skulpturer. Gerd Drews arbejder oftest figurativt og eksperimenterende. Hun har arbejdet med kunst siden teenageårene, og har været med i flere censurerede udstillinger. Hun er også repræsenteret på Svanekegårdens grafiske udstilling "Mellem himmel og jord" frem til 15. november.

I kælderen på Sverigesvej 38, Nexø, hos Mette Dich, hersker et lettere kaos, hvor tiden, naturens lys og stemninger, inspirerer til eksperimenterende figurer i genbrugspap og billeder i både akryl, olie og affald. Mette Dich søger at ramme en meditativ stemning i sine værker. Hun udstiller fast i Galleri Arnagergård og Art box i Svaneke. I efteråret kan Mettes værker ses i Galleri Rasch fra 15. november til 10. december og i Salteriet i Arnager 27. og 28. november.

De tre kunstnere åbner deres døre som led i en kunstfesten Åbne Døre 2021, hvor i alt 150 kunstnere i både Danmark, Norge og Sverige arbejder tæt sammen om at skabe en stor kunstfest ved at invitere indenfor i deres værksteder og atelier.

Åbne Døre 2021 er arrangeret af Kunstskolen & Kunstnerfællesskabet Annes Ateliers – et Nordisk Kunstnerfællesskab med formålet at netværke, inspirere og formidle kunst, og kunstnerne kan besøges mellem 10.00 og 17.00

– Vi ønsker at invitere alle, der har lyst til at deltage. Vi fejrer kunsten, kreativiteten og mangfoldigheden ved at åbne dørene til vores hjem og værksteder disse to dage, lyder det fra Susanne Enehjelm, Gerd Drews og Mette Dich.Flere nyheder