Hvem brygger den bedste øl?

Hvem brygger den bedste øl?
I 2021 var det Belgisk Blond der var temaet ved bryggekonkurrencen. Foto: Steen Paldan
NOTITS | ABONNENT | 15. MAR 2023 • 19:02
Af:
Sarah Thun Madsen
NOTITS | ABONNENT
15. MAR 2023 • 19:02

Der er håndbryggerkonkurrence lørdag den 18. marts, og her kan man altså være med i opløbet om at fremstille den bedste engelske barley wine.

Det er fjerde gang, at bryggeriet Small Batch og Bornholms Håndbrygger Laug inviterer til konkurrence om årets bedste øl.

Konkurrencen er kun for foreningens 44 medlemmer, og af disse har ni har taget udfordringen op, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Kravene til en engelsk barley wine er kort og godt, at det skal være en stærk øl med en alkoholprocent over otte, den skal være kobberfarvet til rødbrun, den må ikke have skum, og så skal den være lettere tåget. Den skal have en middel til kraftig maltsmag og en svag humlebitterhed – og så må den gerne være frugtagtig, informerer de.

– Opskriften skal være egen recept og vil efter konkurrencen være frit tilgængelig for alle, skriver de.

Small Batch vil senere på året brygge 1.000 liter af vinderøllen, og her modtager vinderen 60 flasker af sin egen øl i præmie. Hertil får vinderen sin egen designede etiket på flasken med logo fra både Bornholms Håndbrygger Laug og Small Batch.

De fem dommere er Morten Borup Carstensen fra Restaurant Svaneke Bryghus, Christian Skovdal Andersen fra BeerHere, Kim Pedersen fra Ølstauan i Allinge, Kau Root fra Svaneke Bryghus og naturligvis Johnny Fagerlund fra Small Batch.

stk