Sverige finder ny håndboldlandstræner i egne rækker

14. OKT 2024 • 13:52SPORT

Michael Apelgren overtager ansvaret for de svenske håndboldherrer efter Glenn Solberg.

Sveriges mandlige håndboldlandshold har fundet afløseren for Glenn Solberg, der for tre uger siden stoppede som landstræner med øjeblikkelig virkning.

Ny mand på posten bliver Michael Apelgren, der siden 2022 har været Solbergs assistent. Sveriges Håndboldforbund oplyser på sin hjemmeside, at aftalen med Apelgren gælder for fire år.

Sideløbende med opgaverne som landstræner skal den 40-årige svensker passe sit job i den ungarske storklub Pick Szeged, som han har stået i spidsen for siden sommer.

- Jeg vil fortsat se Sverige der, hvor vi har været de seneste år, siger Michael Apelgren.

- Vi skal være skuffede, når vi ryger ud i en kvartfinale i en slutrunde, vi skal være stolte, når vi vinder medaljer. Det er min ambition, og jeg føler mig tryg i, at spillerne deler den, lyder det.

Som klubtræner førte Apelgren den norske klub Elverum til seks mesterskabstitler på stribe mellem 2014 og 2020 og vandt siden to svenske mesterskaber med Sävehof i Sverige.

Under Glenn Solberg vandt det svenske landshold VM-sølv i 2021 og fulgte op med guld ved EM året efter. Til gengæld blev sommerens OL en skuffelse med en syvendeplads efter et kvartfinalenederlag til Danmark.

Apelgrens første vigtige opgave bliver VM i Norge, Danmark og Kroatien til januar. Svenskerne spiller sin indledende gruppe i Oslo og møder Spanien, Japan og Chile.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT