Triumf sikrer dansk tennistalent stort ranglistehop

14. OKT 2024 • 08:30SPORT

Elmer Møller bliver belønnet for turneringssejr i Portugal og fortsætter sin fremgang på verdensranglisten.

For første gang i sin karriere er det danske tennistalent Elmer Møller blandt verdens 200 bedste mandlige singlespillere.

På den seneste udgave af verdensranglisten, som er offentliggjort mandag morgen, er den 21-årige aarhusianer hoppet 62 placeringer frem til en placering som nummer 169.

Ranglistehoppet er en direkte belønning for sejren i en ATP Challenger-turnering i Portugal, hvor han finalebesejrede Daniel Galan fra Colombia.

Det var første gang, Møller vandt en turnering på så højt et niveau, og i det hele taget har han haft solid fremgang i 2024. Ved årsskiftet var han således rangeret som nummer 397 i verden.

- Jeg føler, at jeg har nogle rigtig gode mennesker omkring mig i mit trænerteam, som virkelig har fået hjulpet mig rigtig godt.

- Og så føler jeg, at jeg med det har fundet meget mere frem til den måde, jeg gerne vil spille på, og har mere tro på mig selv. De kombinationer har været afgørende for, at det er gået godt indtil videre i år, sagde Elmer Møller i sidste uge til Dansk Tennis Forbunds hjemmeside.

Her påpeger man, at den nye rangering vil sikre Møller adgang til kvalifikationen til grandslam-turneringen Australian Open i januar.

- Det er en belønning for noget hårdt arbejde. Jeg tror, den er sikker nu. Jeg er ikke helt 100. Men hvis den er sikker, så er det i hvert fald virkelig fedt og noget, jeg vil glæde mig rigtig meget til, lyder det fra Elmer Møller.

På ranglisten er Holger Rune fortsat nummer 14, mens August Holmgren er næstbedste dansker to placeringer foran Elmer Møller som nummer 167.

Holmgren og Møller stod i september bag det danske Davis Cup-holds overraskende sejr over Kasakhstan.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT