Pidcock blev vraget til Lombardiet: En rigtig lortesituation

14. OKT 2024 • 13:04SPORT

Fravalget af Tom Pidcock til Lombardiet Rundt er "en rigtig lortesituation", mener Ineos-holdkammerat.

Den britiske cykelrytter Tom Pidcock virkede i et opslag på det sociale medie Instagram noget uforstående over, at han blev vraget til weekendens Lombardiet Rundt.

Og det har sat gang i spekulationerne om Pidcocks fremtid på Ineos.

Efter løbet har holdkammeraten Geraint Thomas i en live-udsendelse på Instagram arrangeret af Eurosport sat ord på det, han beskriver som "elefanten i rummet".

- Mange spørger om Tom. Sagen er, at jeg ikke ved, hvad der er foregået, men alt, hvad jeg ved, er, at når du er den højest betalte rytter på dit hold, siger Geraint Thomas, inden han afbryder sig selv og tilføjer:

- Det er tydeligvis en rigtig lortesituation.

Pidcock var nærmeste konkurrent, da verdensmesteren Tadej Pogacar for nylig vandt endagsløbet Giro dell'Emilia.

Derfor var briten spået fine chancer i årets sidste monument, som Pogacar endte med at vinde i suveræn stil for fjerde år i træk.

Ineos' bedste rytter i lørdagens klassiker var Thymen Arensman. Han endte på 15.-pladsen mere end syv minutter efter Pogacar.

- Han (Pidcock, red.) er ikke glad. Holdet er ikke glad. Faktum er, at han havde en god chance for at performe, siger Geraint Thomas i live-udsendelsen.

25-årige Pidcock vandt i sommer OL-guld i mountainbike, men har ellers ikke haft sin bedste sæson på cyklen. I sommer udgik han af Tour de France med symptomer på corona, og ved VM endte han langt fra toppen.

I hans opslag på Instagram, som blev delt fredag, skrev han blandt andet, at han var i "fantastisk form" og havde set frem til løbet.

- Jeg går ud fra, at min off-season begynder tidligt. Tak til alle for støtten i svære tider, lød det videre.

Ineos' sportsdirektør, Zak Dempster, har fortalt til cyclingnews.com, at fravalget af Pidcock "ser mærkeligt ud".

- Men virkeligheden er, at holdet har ret til at vælge de ryttere, som passer ind.

På rygtebasis har Pidcock været sat i forbindelse med det schweiziske hold Q36.5, og ifølge cyclingnews.com har flere hold været inde i billedet.

Kontrakten med Ineos løber dog til udgangen af 2027.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT