Leverkusen-forward kan få debut for kvindelandsholdet

14. OKT 2024 • 12:00SPORT

Cornelia Kramer er det nye indslag på det danske kvindelandshold, der påbegynder EM-forberedelserne.

Hun har scoret masser af mål for de danske ungdomslandshold, og nu er Cornelia Kramer klar til at gøre sin entré for "de voksne".

Den 21-årige angriber fra Bayer Leverkusen er det nye ansigt i den landsholdstrup, som landstræner Andrée Jeglertz har udtaget til testkampene mod Sydafrika og Holland senere på måneden.

Efter tre succesfulde år i HB Køge skiftede nordjyden i sommer til Leverkusen i den tyske Bundesliga. Her har hun straks etableret sig i startopstillingen og er foreløbig noteret for et mål i seks kampe.

Selv om hun er ny på A-landsholdet, er Kramer et velkendt ansigt i DBU-regi, hvor hun har lavet 24 mål i 31 kampe på forskellige ungdomslandshold.

I den kommende landsholdssamling har hun selskab af mere etablerede navne som Pernille Harder, Signe Bruun og Amalie Vangsgaard i den offensive afdeling.

Danmark spiller mod Sydafrika i Aalborg 25. oktober og drager derefter mod Esbjerg for at møde Holland fire dage senere. Det bliver landsholdets første kampe, siden det i juli kvalificerede sig til EM 2025.

- I Sydafrika og Holland møder vi to nationer, der vil udfordre os på flere parametre, og det er præcis, hvad vi har brug for.

- Det bliver to spændende kampe, som vi skal bruge til at teste vores spil og vurdere, hvor og hvordan vi fortsat kan udvikle os som hold frem mod EM, siger Andrée Jeglertz i en pressemeddelelse fra DBU.

EM spilles i Schweiz i juli næste år. Danmarks indledende modstander bliver fundet ved lodtrækningen 16. december.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT