Landstræner efter VM-guld: Vi kunne have knækket Australien

17. OKT 2024 • 21:51SPORT

Det bliver ikke meget større end VM-guld på hjemmebane, men flere nationers fravær ærgrer Casper Jørgensen.

Man kan kun slå dem, der stiller op.

Men efter at det torsdag blev til dansk guld i 4000 meter holdforfølgelsesløb ved VM i Ballerup efter en finalesejr over Storbritannien, er det alligevel nærliggende at spekulere i, hvordan styrkeforholdet havde set ud, hvis alle nationer var stillet op med de hurtigste folk.

OL-guldvinderne og verdensrekordholderne fra Australien havde ligesom New Zealand og Frankrig valgt at blive væk fra disciplinen, mens de normalt stærke italienere også stillede med adskillige reserver.

Landstræner Casper Jørgensen ærgrer sig over fraværet.

- Frankrig plejer vi altid at slå, men jeg havde gerne set, at Australien havde været her. Det havde været fedt. Jeg tror egentlig, vi godt kunne have knækket dem nu, så jeg havde gerne set, at de alle sammen havde været her. Det er jeg lidt ærgerlig over, siger han.

VM på hjemmebane har længe været et stort mål for det danske banelandshold, som stillede i absolut stærkeste opstilling i hofdisciplinen.

Faktisk måske endda lidt stærkere end ved OL, fordi Frederik Rodenberg var blevet klar til at træde i pedalerne igen oven på sin skade.

Glæden over guldet er enorm, og de manglende nationer i Ballerup Super Arena tager ikke noget fra tilfredsstillelsen over at vinde, understreger Niklas Larsen.

- For mig handler det om at vinde. Hvis man ikke kommer til VM, er det sådan, det er. Man kører kun mod dem, der er her, og dem slog vi. Det er bare en super fed følelse.

Holdkammeraten Carl-Frederik Bevort er af samme overbevisning.

- Umiddelbart var Storbritannien og Australien bedst til OL, og Australien er ikke her, så dem fik vi ikke mulighed for at køre mod. Men VM-guld er VM-guld, og uanset hvad er det kæmpe stort. Vi tager det hele med, siger den 20-årige cykelrytter.

Næste år afholdes VM i den argentinske by San Juan i Argentina. Til den tid kan det danske hold også meget vel se anderledes ud, vurderer Bevort.

- Det her var lidt slutningen på den her cyklus. Nu er det tid til, at der er andre, der skal prøves lidt af. Vi andre bliver stadig i projektet, men det var OL og VM, der var det sidste mål for den her gruppe, siger han.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT