Fredericia falder med ære hos ungarsk storhold i CL

17. OKT 2024 • 20:33SPORT

Mike Jensen stod en glimrende første halvleg, da Veszprem slog Fredericia på hjemmebane.

Fredericia HK er fortsat uden point i Champions League efter fem runder.

Torsdag tabte den danske sølvvinder 32-34 på udebane mod Veszprem, men ydede generelt en fin indsats og snusede til sensationen i sidste del af kampen.

Det ungarske hjemmehold var dog meget stor favorit, og takket være en meget stærk første halvleg af holdets danske keeper, Mike Jensen, blev de to point også hjemført.

Takket være stor optimisme og en stærk Thorsten Fries fik Fredericia en fremragende start på opgøret og var foran både 4-2 og 7-5, inden det meget disciplinerede Veszprem-hold tog over.

Modsat gæsterne holdt værterne sig helt fra både udvisninger og straffekast før pausen, og sammen med ti redninger af Mike Jensen gav det en 16-12-føring.

Det blev anført af stjernen Nedim Remili udbygget til en syvmålsføring i starten af anden halvleg, hvor Fredericia desuden mistede sin tyske profil Evgeni Pevnov til et direkte rødt.

Trods de mange nederlag viste Fredericia glimrende moral og spil og bragte sig selv nogenlunde tilbage i opgøret i en periode, hvor Sebastian Frandsen kom ind og strålede med en håndfuld redninger.

Veszprem begik sit første straffekast efter 46 minutter, og derfra blev det spændende. Især kantspilleren Mads Bisgaard var knivskarp i kontraspillet.

Med ni minutter tilbage reducerede Fredericia til 28-29, inden Veszprem-stjernerne strammede op og bragte sig foran 33-30.

Kampen syntes igen afgjort, men da Anders Martinusen med et minut tilbage reducerede til 32-33 efter fejl af Remili, var det nerver hos hjemmeholdet.

Augustin Casado fik efter en timeout dog omsat det følgende angreb for Veszprem, og tiden løb ud for Fredericia.