Antonsen knækker japaner og skaffer dansk oprejsning

17. OKT 2024 • 22:44SPORT

Anders Antonsen var presset, men bevarede roen og slog japanske Takuma Obayashi i tre sæt.

Efter en meget blandet dansk torsdag ved Denmark Open i Odense sørgede Anders Antonsen i sidste kamp for oprejsning.

24-26, 21-17, 21-15 vandt danskeren, som er den højst rangerede af de tilbageværende spillere i turneringen efter Viktor Axelsens exit tidligere på dagen, over japanske Takuma Obayashi.

Det skete i en maratonkamp på lige under halvanden time.

Danskeren var klart favorit, men 25-årige Obayashi er kendt som en meget slidstærk spiller med en stor fysik, og det demonstrerede han også torsdag.

Antonsen var bedst teknisk, men der skulle mere end taktik og teknik til at knække Japans femtebedste herresingle, der rangerer som nummer 31 i verden.

I andet sæt vendte Obayashi 8-14 til 15-15 og truede med at knække Antonsen endeligt og levere en stor overraskelse.

Støttet af sin bror og nye træner, Kasper Antonsen, bevarede verdensfireren roen og kløede på.

Obayashi blev sendt godt rundt på banen, men først i midten af tredje sæt begyndte de mange løbede meter og den store fight at være synlig hos en dødtræt japaner.

Antonsen er den sidste danske singlespiller i turneringen. Han møder fredag den syvendeseedede kineser Li Shifeng i sin kvartfinale.

Førsteseedede Viktor Axelsen trak sig mod franske Alex Lanier efter at have kastet op på banen tidligere på dagen, og Rasmus Gemke faldt mod japanske Kenta Nishimoto.

Gemke fik ellers en fantomstart på kampen og var foran 11-1 i første sæt, men Nishimoto slog tilbage og bragte sig foran 17-15, inden danskeren vågnede op og tog sættet med 21-18.

I de to resterende sæt var japaneren klart bedst og vandt 21-15, 21-13.

I doublerækkerne er to danske par blandt de otte sidste.

Tidligt torsdag spillede Amalie Magelund og Jesper Toft sig videre i mixeddouble, og siden spillede andenseedede Anders Skaarup og Kim Astrup sig ligeledes videre efter en sikker sejr i to sæt over et par fra Malaysia.

Christian Kjær og Rasmus Espersen tog et sæt mod kineserne Liu Yi og Chen Boyang, men måtte tage til takke med et hæderligt nederlag.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT