Mbappé vil kun tale med svensk retssystem efter voldtægtskobling

17. OKT 2024 • 16:24SPORT

Kylian Mbappés advokat fordømmer "medieanklager", der antyder, at han har udtalt sig om rejse til Stockholm.

Den franske fodboldstjerne Kylian Mbappé, der ifølge flere svenske medier skulle være mistænkt for voldtægt begået i Stockholm, vil om nødvendigt kun forklare sig til de svenske myndigheder.

Det fortæller Marie-Alix Canu-Bernard, der er Mbappés advokat, torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Han forbeholder sig retten til at afgive forklaring, hvis det er nødvendigt, til det svenske retssystem, lyder det.

Ifølge de franske medier Le Parisien og RMC Sport har Mbappé sms'er "i en meget positiv tone", der fortæller, at han havde samleje med en kvinde i Sveriges hovedstad, og at det skete med samtykke.

Medierne kan ikke dokumentere, at der er tale om samme kvinde, som har fået politiet i Stockholm til at sætte en efterforskning af mulig voldtægt i gang.

Imidlertid fordømmer advokaten på det kraftigste "medieanklager, der antyder, at Mbappé har talt om begivenhederne under sin rejse til Stockholm".

Det var avisen Aftonbladet, der mandag erfarede, at politiet efterforskede en anmeldelse om voldtægt på det hotel, hvor Mbappé boede.

Siden erfarede både Aftonbladet og Expressen, at det er Mbappé selv, der er den mistænkte.

I et opslag på X skrev Mbappé mandag, at der var tale om "fake news" og koblede sagen til et pengeslagsmål, han har kørende med sin tidligere arbejdsgiver Paris Saint-Germain.

Hans entourage afviste senere over for AFP blankt, at "sladderen" skulle have noget på sig og truede med at tage retlige skridt.

Den svenske anklager Marina Chirakova har bekræftet, at politiet efterforsker en anmeldelse om voldtægt i Stockholm, men uden at nævne Mbappé ved navn.

Franskmanden forlod byen fredag eftermiddag, og politi og teknikere var lørdag til stede på hotellet, hvor Mbappé og resten af selskabet havde boet under opholdet.

Expressen har erfaret, at der blandt andet blev beslaglagt et par bukser, en top og et par trusser.

Ifølge avisens oplysninger er Mbappé "begrundet mistænkt", hvilket er den laveste af to grader af mistanke i det svenske retssystem.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT