Dansk banerytter vinder VM-sølv få timer efter guldtriumf

17. OKT 2024 • 22:08SPORT

Tobias Aagaard tog VM-sølv i disciplinen scratch, få timer efter at han var med til at vinde guld i holdløbet.

Cykelrytteren Tobias Aagaard har deltaget i to discipliner ved VM i banecykling, og den imponerende bundlinje lyder på to medaljer.

Mindre end to timer efter at han torsdag aften havde vundet guld som en del af den danske kvartet i holdforfølgelsesløb, føjede han en sølvmedalje til samlingen ved at blive nummer to i disciplinen scratch.

Her gælder det kort sagt om at komme først over stregen efter 15 kilometers kørsel.

Man kan komme de andre ryttere lidt i forkøbet ved at tage en omgang på resten af feltet, og netop det formåede Aagaard som en af få ryttere.

Danskeren havde fra start kørt offensivt og fik til sidst gevinst for sine anstrengelser.

Guldet lå hos japanske Kazushige Kuboki, der havde taget yderligere afstand til forfølgerne, men Aagaard viste stor styrke ved at køre hele sidste omgang i front af sin gruppe og snuppe sølvet på sikker vis.

Indsatsen fuldendte den største dag i 22-årige Aagaards karriere indtil videre.

- Det vil jeg sige. Både resultat- og oplevelsesmæssigt. Det er helt vildt, siger han.

Omkring en halv time inden scratch-løbet havde Tobias Aagaard stået på podiet med regnbuetrøjen og fejret den danske triumf.

- Jeg måtte prøve at finde seriøsiteten frem igen og sige, at jeg stod der og havde et skud. Jeg måtte få det bedste ud af det.

- Det var ikke så svært igen, for man havde gjort det store. Så selv hvis det gik dårligt, ville det være okay. Jeg kunne tage chancer. Hvis jeg var blevet sidst, var jeg stadig blevet verdensmester i dag. Ligegyldigt hvad var det en god dag, lyder det fra Aagaard.

Det var samtidig Danmarks anden medalje ved VM i Ballerup Super Arena. Ellen Hjøllund Klinge var eneste kvindelige danske indslag torsdag. Hun endte som nummer 18 ud af 22 deltagere i udskilningsløb.

VM slutter søndag.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT