Weekenden bliver skyet med både sne og regn

9. FEB 2024 • 06:36INDLAND/KRIMINAL

Det bliver en grå weekend med et døgns risiko for isslag, som kan gøre vejene særligt glatte, oplyser DMI.

Det vil i weekenden blive svært at få øje på solen - i stedet vil dagene udspille sig under en grå himmel med flere slags nedbør.

Sådan lyder beskeden tidligt fredag morgen fra Hans Wanner, som er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Weekenden ser ud til at blive lidt sjov vejrmæssigt. Der kommer sne, blæst og i en overgang isslag, inden vi får sendt kulden nordpå, siger han.

Fredag bliver "en rigtig snevejrsdag" med blæst. Her vil temperaturen ligge omkring frysepunktet.

I løbet af fredag aften bliver det gradvist mildere.

Sne vil derfor blive til regn, og regnen risikerer frem til lørdag at blive til isslag. Det kan ske, når regndråber er koldere end nul grader.

- Der kommer isslag, når underafkølet vand bliver til is på en overflade. Det kan gøre vejbanerne og fortovene rigtig glatte, så man skal være forsigtig, siger Hans Wanner.

Risikoen for isslag gælder til at starte med de sydlige egne af Danmark, og senere også de nordlige dele, forklarer Hans Wanner.

Lørdag vil temperaturerne stige til tre til fire grader. Kun det nordligste Jylland vil her kunne få lidt sne.

Til resten af landet er der i stedet udsigt til mere regn.

- Det bliver skyet vejr med absolut ingen sol. I løbet af søndagen får vi sendt kulden nordpå, så der bliver tøvejr over hele landet, siger Hans Wanner.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU