Fredericia kommer på tavlen i CL med flot sejr over polakker

23. OKT 2024 • 21:33SPORT

En stærk og aggressiv defensiv hjalp Fredericia til en 28-25-sejr over polske Wisla Plock i Champions League.

I sjette forsøg lykkedes det endelig Fredericia HK at komme på pointtavlen i Champions League, da polske Wisla Plock onsdag blev besejret med 28-25.

Stærkt forsvarsspil og vigtige redninger fra Sebastian Frandsen i målet var nøglen for de danske sølvvindere i sejren.

Samtidig styrede William Andersson Moberg østjydernes offensiv og førte an med ni scoringer.

- Vi spillede simpelt, men det var planen og det lykkedes fuldstændig siger Fredericia-træner Gudmundur Gudmundsson efter sejren til DR Sporten.

- Det var den fjerde kamp i streg, hvor vi spillede godt, og endelig gav det også det ønskede resultat. Jeg er stolt af holdet.

Med sejren kommer Fredericia på tavlen i Champions Leagues gruppe B. Jyderne kravler væk fra sidstepladsen og har på syvendepladsen samme pointantal som Wisla Plock på sjettepladsen.

Fredericia lignede i indledningen af mødet med polakkerne ikke et hold, der havde tabt efterårets fem første opgør i Champions League.

En aggressiv defensiv gav Fredericia en god start på opgøret. Samtidig spillede hjemmeholdet effektivt angrebshåndbold, og halvvejs i første halvleg bragte højrefløjen Kasper Young Fredericia foran 8-4.

Polakkerne fik dog i løbet af første halvleg en smule mere hul på Fredericias offensive forsvar, og da det danske hold samtidig havde et par store afbrændere i den anden ende, var den jyske pauseføring kun på 13-11.

Den føring burde have været større, men afbrænderne kostede.

I anden halvleg strammede Fredericia sig an i afslutningerne, mens den stærke defensiv med Sebastian Frandsen i målet fortsat voldte polakkerne problemer.

Med 20 minutter tilbage bragte Anders Kragh Martinussen Fredericia foran 20-15. Det gav lidt luft, men Wisla Plock opgave ikke.

En dobbelt dansk undertalsperiode blev dyr, og så lød føringen kun på to mål.

Fredericia-træner Gudmundur Gudmundsson tog klogeligt en timeout, som gav det i europæisk sammenhæng urutinerede jyske hold lidt luft til hovedet.

Sebastian Frandsen hev på ny en stor redning frem, og så kom der ro på igen, da playmaker Moberg i det efterfølgende angreb brød igennem og bragte Fredericia foran med fire.

Wisla Plock angreb i de sidste par minutter flere gange for at mindske forspringet til to mål, men Sebastian Frandsen stod i vejen hver gang.

I stedet for et polsk comeback afgjorde William Moberg kampen med halvandet minut igen, da han sendte en fremragende underhånd afsted og noterede sig for sin niende scoring i opgøret.