Ministre inviterer muslimske ledere til møde på Christiansborg

23. OKT 2024 • 23:26ERHVERV/POLITIK

Kaare Dybvad og Morten Dahlin vil understrege, at danske imamer har et ansvar for jødehad og terrorsympati.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) og by-, land- og kirkeminister Morten Dahlin (V) har inviteret repræsentanter fra Dansk Muslimsk Union og ti andre islamiske trossamfund til et møde på Christiansborg torsdag.

Det siger de to ministre til Jyllands-Posten.

På mødet vil Dahlin og Dybvad lufte en bekymring for, at jødehad og terrorsympati trives i "lommer" af muslimske miljøer.

Det har danske imamer et ansvar for, mener ministrene.

- Vi kan se, at der er islamiske religiøse ledere i Danmark, som ikke bruger deres indflydelse på noget godt. Tværtimod. Nogle bidrager eller vender det blinde øje til, mens antisemitisme og terrorsympati får frit spil i visse muslimske miljøer, siger Morten Dahlin til Jyllands-Posten.

- Derfor har vi indkaldt til en alvorlig snak, hvor vi vil gøre det utvetydigt klart, at det ikke er noget, vi vil acceptere i Danmark, lyder det videre.

I en holdningsundersøgelse foretaget af analyseinstituttet Wilke for Jyllands-Posten erklærede lidt over en tredjedel af de adspurgte muslimer sig "meget enig" eller "overvejende enig" i, at Hamas' angreb på Israel 7. oktober 2023 var en "berettiget handling efter mange års undertrykkelse fra den israelske stat".

Undersøgelsen er ikke 100 procent repræsentativ, da man ikke må registrere personer efter religion i Danmark.

I alt har 702 personer medvirket. De har alle svaret, at de følger islam.

Kaare Dybvad har tidligere kaldt undersøgelsens resultater for "skræmmende".

- Det er jo helt vildt, at der er så mange, som synes, at det er i orden at slå civile ihjel på den forfærdelige måde, som det skete den 7. oktober, sagde han tidligere i oktober til Jyllands-Posten.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT