Nye besparelser koster 12 ansatte jobbet hos Filminstituttet

22. OKT 2024 • 13:04INDLAND/KRIMINAL

Besparelserne skyldes blandt andet en voldgift omkring det nyetablerede Filmtaget, skriver Filminstituttet.

Filminstituttet fyrer 12 medarbejdere, efter at det er blevet besluttet, at der skal spares syv millioner kroner i 2025.

Det oplyser Filminstituttet i en pressemeddelelse.

Det fremgår, at 2,5 millioner kroner afsættes til uforudsete og øgede afgifter på det nyetablerede Filmtaget, der er omdrejningspunktet for en igangværende voldgiftssag.

- Det er indlysende, at vi, indtil voldgiften omkring Filmtaget er afgjort, fortsat arbejder med en vis usikkerhedsfaktor, når det kommer til Filminstituttets økonomi, lyder det fra bestyrelsesleder hos Filminstituttet Trine Nielsen.

- Men det er, efter min bedste overbevisning, en både realistisk og gennemarbejdet plan for en mere bæredygtig økonomi med et forsvarligt råderum, vi i bestyrelsen er blevet præsenteret for.

Filminstituttet orienterede medarbejderne om situationen på et personalemøde tirsdag.

Her har ledelsen også åbnet op for frivillig fratrædelse i håb om at minimere antallet af afskedigelser.

Medarbejderne har en uge til at ansøge om en mulig fratrædelsesaftale, fremgår det.

Det er blandt andre den nye administrerende direktør hos Filminstituttet, Tine Fischer, der har truffet beslutningen om besparelserne. Hun tiltrådte posten i august.

- Der ligger en stor opgave og et kæmpe potentiale foran os, og det er på tide, at der kommer ro i organisationen, så medarbejderne med stolthed kan koncentrere sig om det vigtige.

- Nu prioriterer og omorganiserer vi, så Filminstituttet kan være det betydningsfulde aktiv for dansk film og biografkultur, som der er så afgørende brug for lige nu og her, siger hun i pressemeddelelsen.

Filminstituttet foretog allerede i 2023 besparelser, hvor fire ansatte blev fyret og en ledig stilling blev nedlagt.

Filminstituttet er en statslig institution under Kulturministeriet. Det står blandt andet for at uddele filmstøtte til danske film.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT