Haaland og City nedlægger Lars Friis' Sparta Prag

23. OKT 2024 • 22:58SPORT

Den forventede klasseforskel var tydelig, da Manchester City uden at anstrenge sig slog Sparta Prag med 5-0.

Selv om Sparta Prag i perioder bed godt fra sig, var der som forventet klasseforskel, da Manchester City onsdag aften kørte Lars Friis tropper over med 5-0 i Champions League.

Allerede i kampens tredje minut kom City på sejrskurs, da Phil Foden åbnede målscoringen mod tjekkerne, der havde fundet plads til danske Asger Sørensen i midterforsvaret og Peter Vindahl i målet.

Ved Fodens tidlige mål kunne Sparta Prag godt frygte, at det ville blive en lang aften. Lars Friis' tropper var dog i perioder af første halvleg godt med, inden Citys stjerner i anden halvleg skiftede gear.

Tre scoringer på ti minutter midt i anden halvleg cementerede en sikker City-sejr, inden Matheus Nunes i de sidste minutter lukkede og slukkede.

Pep Guardiolas topper står efter tre Champions League-kampe noteret for syv point. Det rækker til en tredjeplads i den 36 hold store tabel. Sparta Prag har fire point og ligger lige under midten.

Efter blot et par minutter af kampen stod det klart, at Lars Friis' tropper var oppe imod overmagten i Manchester.

Phil Foden fandt plads foran det tjekkiske felt, og efter to vævre træk sendte den engelske tekniker bolden fladt ind bag Peter Vindahl i Sparta Prag-målet.

Derfra holdt tjekkerne stand for en stund, og flere gange i løbet af første halvleg var de også gæster på den engelske banehalvdel. Det var dog en stakket frist.

Efter 58 minutter kom Erling Haaland på tavlen, da han med hælen elegant dirigerede et indlæg i kassen.

Fem minutter senere blev føringen udbygget. Midtstopperen John Stones steg til vejrs på et indlæg og headede bolden i en blød bue over Vindahl.

Få minutter senere var Haaland igen på spil, da en omstilling endte for fødderne af ham, og han med højrebenet udplacerede den danske keeper.

I kampens slutminutter blev Matheus Nunes nedlagt i det tjekkiske felt, og offensivspilleren omsatte efterfølgende selv forsøget fra straffesparkspletten.