Danish Crown-konkurrent forventer 350 nye ansatte i løbet af et år

23. OKT 2024 • 21:14ERHVERV/POLITIK

Stigning i antal slagtninger giver Tican behov for mere arbejdskraft. Derfor skal der ansættes, siger topchef.

Mens slagterikoncernen Danish Crown deler fyresedler ud, vil konkurrenten Tican ansætte omkring 350 nye medarbejdere i løbet af det næste år.

Det siger Ticans topchef, Steen Sønnichsen, til Finans.

Han fortæller, at Tican i de kommende måneder vil ansætte omkring 230 nye medarbejdere. Dertil kommer omkring 120 medarbejdere, som topchefen forventer at ansætte i efteråret næste år.

Ifølge topchefen er årsagen til de nye ansættelser, at der har været en markant stigning i antallet af slagtninger hos Tican.

- Med den tilgang vi har af leverandører, stiger vi meget progressivt lige nu, siger Steen Sønnichsen til Finans.

Danish Crown har mistet flere store leverandører den seneste tid. Senest storleverandøren Martin Lund Madsen, som fremover vil sende en stor del af sine slagtegrise til Tican.

Tidligere i oktober meddelte Danish Crown, at koncernen vil fyre 500 funktionærer. Det skyldes, at Danish Crown har fået færre slagtegrise og derfor er nødt til at skære i omkostningerne.

Den nytiltrådte topchef i Danish Crown, Niels Duedahl, siger til Finans, at Ticans forventninger om nye ansættelser viser, at der er værdi i markedet.

- Vi skal bare være bedre til at udnytte den markedsposition, vi har, siger han.

Danish Crown har været presset den seneste tid. Særligt øget eksport af smågrise til udlandet har betydet, at den danske slagterikoncern slagter færre grise.

Derfor har Danish Crown også set sig nødsaget til at lukke flere slagterier.

Senest lukkede et slagteri i Ringsted med omkring 1200 ansatte. Og i 2023 lukkede koncernen sit slagteri i Sæby i Nordjylland, hvilket betød at flere hundrede ansatte mistede jobbet.

Tican er ejet af den tyske slagterikoncern Tönnies og har slagterier i Thisted og Brørup.

Ifølge selskabets hjemmeside har Tican i øjeblikket omkring 1000 medarbejdere og har en årlig produktion på cirka 3,8 millioner grise.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT