Aarhus Universitet vil fjerne UV-anlæg efter ubehag

22. OKT 2024 • 18:23INDLAND/KRIMINAL

Et desinficeringsanlæg med UV-lys fjernes, efter at 23 personer har meldt om ubehag efter ophold i kantine.

Aarhus Universitet vil fjerne et desinficeringanlæg med skadelige stråler efter ubehag hos flere personer. Det skriver TV 2 Østjylland.

Udmeldingen kommer, efter at omkring 23 personer pludseligt oplevede ubehag i form af kløe og svie i øjnene, efter at have opholdt sig i universitetets kantine.

Desinficeringsanlægget blev opsat i forbindelse med den første nedlukning under coronapandemien.

Her blev det brugt til at desinficere forskellige overflader ved hjælp af de UVC-stråler, der angiveligt har været årsag til ubehaget.

Anlægget er i stand til at fjerne alle former for mikroorganismer, og det har været tændt i forbindelse med tilfælde, hvor en coronasmittet person har opholdt sig i bygningen.

Det oplyser Peter Bachmann Vestergaard til TV 2 Østjylland. Han siger også, at UV-lyset ikke må bruges på hverken mennesker eller dyr.

Og det har på den baggrund også været en fejl, at anlægget i det hele taget har været tændt i løbet af dagtimerne.

Det oplyste politiinspektør fra Østjyllands Politi René Raffo ved et pressemøde tirsdag eftermiddag i forbindelse med hændelsen.

- Det er kun meningen, at det skal være tændt om natten. Det er en fejl, at lyset har været tændt. Fejl kan ske, og det er sket i dette tilfælde.

- Umiddelbart tænker vi, at det her er en helt almindelig menneskelig fejl, lød det.

Desinficeringsanlægget har ikke været i brug siden coronarestriktionernes ophør, men sidder fortsat installeret under loftspanelerne som en del af universitetets beredskab skulle endnu et smitteudbrud opstå.

Og ifølge Peter Bachmann Vestergaard har det ikke tidligere været på tale at fjerne det.

- Tænk, hvis vi pludselig fik behov for det igen. Der er jo mange andre steder, hvor man ikke fjerner sikkerhedsudstyr eller udstyr til eksempelvis evakuering, fordi det ikke er i brug, lyder det til TV 2 Østjylland.

Efter dagens hændelser er det dog blevet besluttet at nedtage UV-lyset.

UV-lys opdeles i UVA, UVB og UVC. UVC er den del, der bruges til desinfektion.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT