Tyrkiet angriber militant kurdisk gruppe i Irak og Syrien

23. OKT 2024 • 23:52UDLAND

Tyrkiet siger, at det udfører angreb mod PKK, som landet mener stod bag angreb nær Ankara tidligere på dagen.

Tyrkiet har udført angreb mod mål med forbindelse til Kurdistans Arbejderparti (PKK) i det nordlige Irak og det nordlige Syrien.

Det oplyser Tyrkiets forsvarsministerium onsdag aften ifølge Reuters.

Det sker, efter at Tyrkiets indenrigsminister, Ali Yerlikaya, tidligere onsdag sagde, at et dødeligt angreb, der fandt sted nær Ankara, som er Tyrkiets hovedstad, "højst sandsynligt" blev udført af personer fra PKK.

PKK har ikke taget skylden for angrebet, som dræbte mindst fem personer og sårede 22.

PKK er på EU's terrorliste og har siden 1984 kæmpet i et væbnet oprør mod tyrkiske myndigheder.

I en udtalelse fra det tyrkiske forsvarsministerium fremgår det ifølge AFP, at der er tale om 32 mål, som Tyrkiet onsdag aften har rettet angreb mod.

- En luftoperation blev udført mod terrormål i den nordlige del af Irak og Syrien, og i alt 32 mål tilhørende terroristerne blev med succes ødelagt, lyder det ifølge AFP.

Der står også, at luftangrebene fortsætter.

Det er endnu uklart, præcis hvor i Irak og Syrien angrebene mod PKK har fundet sted. Det står heller ikke klart, om nogen er blevet såret.

Angrebet mod Ankara tidligere onsdag indebar både en eksplosion og flere skud. Det fandt sted ved et stort statsligt fly- og forsvarsselskab nær hovedstaden.

Eksplosionen skete omkring klokken 16.00 lokal tid, hvilket var klokken 15.00 dansk tid.

Billeder, som er blevet verificeret af Sky News, viste en svært bevæbnet mand med et automatvåben i et indgangsområde. Der var samtidig billeder af en kvindelig formodet gerningsperson.

To formodede gerningspersoner blev ifølge indenrigsministeren dræbt.

Nogle medier har meldt om en gidselsituation og et selvmordsangreb. Men meldingerne er ikke blevet bekræftet af myndigheder.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT