Uhyggeligt hyggelig stemning i Rønne

Startskuddet går på årets Halloweenløb. Video: Jesper Dollerup Merved
NYHED | ABONNENT | 18. OKT 2023 • 19:36
NYHED | ABONNENT
18. OKT 2023 • 19:36

Uhyggen, men i den grad også hyggen, bredte sig i Rønnes gader onsdag aften, da det årlige halloweenløb løb af stablen i passende rædselsvækkende rammer.

Onsdag aften var der både skeletter, hekse og andre uhyggelige skabninger på Store Torv i Rønne.

Vi kan dog berolige med, at langt de fleste heldigvis bare var løbere i forklædning i anledning af, at Viking Atletiks efterhånden traditionsrige halloweenløb blev afviklet.

Det er et af efterårsferiens faste holdepunkter, at gaderne i Rønne fyldes med udklædte løbere, der i ly af mørket bevæger sig frem. Voksne, unge og børn deltager, og selvom Tidendes reporter ikke følte sig helt tryg i mørket med den uhyggelige musik leveret over højtalerne, så var der heldigvis mere mod at spore hos de deltagende.

– Ja, selvfølgelig! lyder det således selvsikkert fra niårige Silas, da Tidende, helt uhørt, sætter spørgsmålstegn ved, om han nu også tør at løbe ruten.

Han deltager for andet år i træk ved Halloweenløbet med sin storebror og sine forældre.

– Jeg går efter at løbe fra alle de andre, og så glæder jeg mig til at se, hvad der er af uhyggelige ting på vejen, fortæller Silas kort inden løbet.

Hygge og uhygge på samme tid

Halloweenløbet i Rønne har udviklet sig år for år, og langs ruten var der, som traditionen foreskriver, pyntet op med alverdens uhyggelige effekter.

Løbet er et godt eksempel på, hvordan uhygge og hygge sagtens kan gå hånd i hånd. For selvom der er rigeligt med skræmmende udklædninger, da starten går på Store Torv, er hyggen først og fremmest i højsædet. Og det er lige præcis hensigten, fortæller formanden for Viking Atletik, Claus Clausen.

– Der er jo ikke nogen tidtagning eller noget i den stil. Det skal bare være hyggeligt, sjov og ballade. Det nyder jeg virkelig at være med til, siger en begejstret og forventningsfuld Claus Clausen, da Tidende fanger ham kort før løbet.

– Det er bare sjovt at være med til. Jeg blev spurgt af radioen tidligere, om det er en drengedrøm, jeg udlever ved at være med til at arrangere sådan et løb her. Det må jeg nok indrømme, at det er, fortæller den naturligvis udklædte formand, før han slår en latter op.

Sidste år nåede man op på godt 700 deltagende, og Claus Clausen forventer, efter alt er gjort op, at man når op på minimum samme tilslutning til årets uhyggelige løb.

– Der er allerede kommet over 600 tilmeldte, så det er rigtig godt, men flere kan komme til i sidste øjeblik. Sidste år kom der 200 ekstra kort inden løbet, så vi kender ikke det endelige deltagerantal endnu.