Vibeke og Per vil have en ny ferielejlighed: Det er simpelthen for klamt

Vibeke og Per vil have en ny ferielejlighed: Det er simpelthen for klamt
Per Jespersen og Vibeke Vandø er ikke glade for den lejlighed de har lejet i et lejlighedskompleks på Rådhusstræde i Sandvig. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 12. SEP 2022 • 19:45
NYHED | ABONNENT
12. SEP 2022 • 19:45

Par fra Ringkøbing fik sig noget af en overraskelse, da de lørdag ankom til deres ferielejlighed i Sandvig.

Da Per Jespersen og Vibeke Vandø kom til Bornholm i lørdags, var forventningsglæden stor. Det er parrets første ferie sammen, og de glædede sig til at udforske Bornholm sammen med deres to hunde.

Glæden fordampede dog noget, da parret låste sig ind i den lejede ferielejlighed på Strandpromenaden i Sandvig.

– Da vores store hund havde været en tur inde under sengen i soveværelset kom den ud igen med en masse stofrester på ryggen. Det viste sig, at det var det stof, der sad på undersiden af sengen, der var gået i opløsning. Så det faldt bare af og satte sig i hundens pels, fortæller Vibeke Vandø.

Skuffelsen tog til, efterhånden som parret fik taget lejligheden i nærmere eftersyn. Da Vibeke Vandø åbnede køleskabet, blev hun mødt af en stank af eddike.

– Det så ikke beskidt ud, men det lugtede helt vildt, siger hun.

Parret viser desuden billeder af en ovn og et komfur, der trænger til en gang ovnrens. Alt dette nævnte parret, da de umiddelbart efter ankomsten ringede til udlejningsbureauet for at klage over sengen. Bureauet opfordrede i første omgang parret til at gøre køleskabet rent selv. Da Per og Vibeke afslog, lovede kontaktpersonen hos Novasol at skaffe et nyt køleskab.

– Først sagde de, at de ville komme og gøre det gamle køleskab rent. Men det kunne jo ikke gøres rent, siger Vibeke Vandø.

Fedt i ovnen. Foto: Per Jespersen 

En beskidt ovnrist i lejligheden. Foto: Per Jespersen 

 

Skimmelsvamp og skidt

Det nye køleskab ankom i dag, mandag. Da det blev sat ind, virkede det ikke. Et par timer senere kom en anden mand med et nyt køleskab. Det står nu inde i stuen, fordi det første endnu ikke er fjernet.

Parret, der selv har taget turen fra Sandvig til Tidendes redaktion i Rønne, viser billeder af brusekabinen, hvor belægninger dækker fliserne på både gulv og vægge.

– Det er som om at komme hjem til nogen, der ikke har gjort rent i et år. Det, der sidder på fliserne er orangegult, så det er sæberester og skidt. Fliserne er beskidte op til blandingsbatteriet. Det er ikke kalk. Det er nogen, der ikke gør ordentlig rent. Det er sådan noget skidt, der bliver slimet, hvis det får lov til at blive siddende, siger Vibeke.

Der er ligeledes belægninger omkring blandingsbatteriet i bruseren. Det samme gælder blandingsbatterierne i køkkenet og på vasken i badeværelset. Per Jespersen har også taget billeder af hjørner ved vinduer og døre, hvor noget der ligner skimmelsvamp, toner frem som mørke skygger.

 

Belægninger på fliser i brusekabine. Foto: Per Jespersen

 

Noget der ligner skimmelsvamp ved udgang til altan. Foto: Per Jespersen

Vi valgte den på grund af udsigten

Vibeke Vandø og Per Jespersen kommer fra Ringkøbing. De har lejet lejligheden i Sandvig for 8.000 kroner for to uger, og de er godt klar over, at man ikke får en luksuslejlighed til den pris. De lejede den på grund af beliggenheden og udsigten til Hammeren og Osandbugten.

Efter at have set lejligheden indefra er parret dog enige om, at udsigten ikke er det værd. Panoramavinduerne ud mod Hammeren er nemlig så beskidte, at man ikke kan se igennem dem.

– Da vi lejede den tænkte jeg, at den så slidt ud. Men det gør ikke noget. Slidte ting behøver ikke være ulækre. Slidt er ok, bare det er rent. Det er ikke nogen luksuslejlighed, men den har en fed udsigt over Osandbugten og Hammeren overfor, siger Vibeke.

Forventningen er nu, at udlejningsbureauet finder en ny lejlighed.

– Vi vil gerne flyttes til et rent sted, hvor man kan sidde i sofaen, uden at næsen begynder at klø, og hvor man kan gå rundt inden døre uden sko på. Det er simpelthen for klamt, siger Vibeke Vandø.

Tidende har forsøgt at indhente en kommentar fra Novasol, men de er ikke vendt tilbage inden avisens deadline.