Mere økonomisk støtte til ’stærkt demotiveret’ saunaforening

Mere økonomisk støtte til ’stærkt demotiveret’ saunaforening
Rønne Havbad har tidligere præsenteret disse tegninger af projektet. Illustration: Rønne Havbad
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 8. DEC 2022 • 10:30
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
8. DEC 2022 • 10:30

Støtte fra Rønne-Knudsker Byting giver et skud energi til det langvarige arbejde med at etablere en sauna og badebro ved Galløkken.

Rønne Havbad har modtaget tilsagn om en bevilling på 50.000 kroner til byggeriet af en sauna ved Galløkken Strand, oplyser foreningen, der tidligere har rejst flere millioner kroner til friluftsprojektet.

Foreningen arbejder på at etablere afmærkning til havsvømning, en offentlig badebro, trapper i det ujævne terræn og en sauna, der vil være tilgængelig for betalende gæster.

Initiativtagerne har arbejdet med idéen i mere end fem år. Sidste efterår blev der stiftet en forening, som har 495 medlemmer. Tidsplanerne har rykket sig flere gange på grund af ventetid på sagsbehandling fra myndighederne, primært Kystdirektoratet og regionskommunen.

Flere godkendelser er i hus, og næste skridt er, at der laves en ny lokalplan for området. Det er nødvendigt, fordi den lokalplan, som kommunalbestyrelsen vedtog for området ved Kanondalen, da det rekreative område på den tidligere losseplads skulle indlemmes i Rønne Havn, ikke giver muligheder for at opføre det saunabyggeri og den badebro, som Rønne Havbad ønsker.

– Bestyrelsen er i dialog med kommunen, og ligesom mange andre frivillige foreninger er Rønne Havbad stærkt demotiveret af den årelange dialog uden afslutning. Derfor er det så meget mere positivt, når det lokale Rønne Knudsker Byting beslutter at påskønne vores arbejde og med en bevilling på 50.000 kroner kaster god energi ind i vores arbejde.

– Som bestyrelse bliver vi bare utrolig glade for al støtte. Foreningen Rønne Havbad har allerede 495 medlemmer og med lokal finansiel støtte vokser motivationen til at kæmpe videre for en byggetilladelse, skriver Rønne Havbad i en pressemeddelelse.

Rønne Havbad har samlet modtaget finansiel støtte for over 3.6 millioner kroner, oplyser formand Helene Rask Grøn.

– Vi er derfor meget klar til at gå i udbud med en 50 m2 sauna og en badebro, så snart der kommer grønt lys fra BRK, skriver foreningen til pressen.