– Jeg tror, at det gør noget, at vi har ligget her i så mange år, og at vi har åbent alle dage. Det er en god reklame. "I kommer bare", siger vi, "men det er en god idé at reservere bord, for der er knald på". Også i hverdagene.
Som restaurantchef tager Nina Beyer Mortensen sig af "alt undtagen køkkenet".
– Min vigtigste opgave er nok at sætte de andre i gang. Det lærte jeg for 10 år siden. Tidligere lavede jeg alt selv. Nu har vi også fået en medarbejder ansat til at afløse mig, så jeg kan holde en fridag, og når jeg holder fri, har jeg lært ikke længere at tænke på Margeritten.
Folkemødet venter
Nu venter Folkemødet og derefter en travl sommersæson, hvor Margeritten har 30 ansatte, hvilket inkluderer Nina og Kenneth Mortensens fire børn.
– De sidste dage op til Folkemødet er de mest stille på hele året, men så går det løs fra torsdag. Fredag er den største dag, hvor vi regner med at skulle have cirka 900 gæster igennem restauranten. Det er nogle sjove dage med mange gode historier. Men så glæder man sig også, til det bliver mandag igen, siger Nina Beyer Mortensen, der husker tilbage på det Folkemøde for cirka 10 år siden, hvor der manglede mad i Allinge: