Ny plan skal bane vej for sauna ved strand i Rønne

Ny plan skal bane vej for sauna ved strand i Rønne
Rønne Havbad vil gerne bygge en sauna ved Galløkken. Foto: Line Søndergaard Hansen
NYHED | ABONNENT | 29. SEP 2022 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
29. SEP 2022 • 15:30

En ny lokalplan skal gøre det muligt for Rønne Havbad at bygge en sauna ved Galløkken.


Foreningen Rønne Havbad vil gerne bygge en sauna ved Galløkken Strand, men det spænder den nuværende lokalplan ben for. Derfor vil regionskommunen lave en ny, hvor der er udpeget et område, hvor saunaen kan ligge.

I den nuværende lokalplan er der ikke udpeget byggefelter til små servicebygninger. Det betyder, at Kystdirektoratet kun kan give dispensation fra strandbyggelinjen til småbygninger, der har et direkte offentligt formål, for eksempel en toiletbygning. Private initiativer som Rønne Havbads sauna ikke kan opnå dispensation. Det skal en ny lokalplan bane vejen for. Det fremgår af natur-, miljø- og planudvalgets dagsorden.

Som udgangspunkt har kommunen udpeget byggefelter til en toiletbygning, en sauna samt til øvrige småbygninger.

Tanken er, at de skal understøtte anvendelsen af den nye strand og vandet i bugten ud for stranden. Kommunen nævner selv eksempler som Rønne Havbads sauna, paddleboard-udlejning, surfskole, bålhytte, grillpladser, strandbar og iskiosk.

Endvidere foreslår kommunens administration, at lokalplanen udlægger areal til et stiforløb, der kan styrke mulighederne for fodgængeres færdsel i området.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Timeprisproduktet, Det Frie Valg, er denne dag 67 procent billigere end kvartalsprisproduktet, Det Enkle Valg. Overvejer du at skifte, så tøv ikke med at ringe 56 90 00 00 og få en kvalificeret elsnak. Opdateret 00.14. Næste opdatering 13.14.

Bornholms energi og forsyning