Kadeau efter Michelin-uddeling: 'Det er rigtig dejligt'

Kadeau efter Michelin-uddeling: 'Det er rigtig dejligt'
Kadeaus restaurant på Bornholm har siden 2016 haft én Michelin-stjerne, og det kommer den fortsat til at have det kommende stykke tid. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
ERHVERV | Mandag 4. juli 2022 • 20:37
ERHVERV | Mandag 4. juli 2022 • 20:37
Jesper Gynther
Journalist

Mandag aften blev den årlige prestigefyldte Michelin-ceremoni afviklet i Stavanger i Norge, og her blev det afsløret, at bornholmske Kadeau beholder sine nuværende stjerner.

Kadeau er den eneste restaurant på Bornholm, som har en Michelin-stjerne, og det har den haft siden 2016. Der findes også en restaurant under samme navn i København, og den har siden 2018 haft to Michelinstjerner.

Det var forventet, at begge restauranter ville beholde stjernerne, da der mandag aften blev afviklet Michelin-ceremoni, og sådan endte det også.

– Det er rigtig dejligt, fortæller bornholmske Magnus Kofoed, der sammen med Nicolai Nørregaard og Rasmus Kofoed er en del af ejerkredsen i Kadeau.

– Det er, hvad vi havde håbet og forventet, men det er altid en kæmpe lettelse og kæmpe anerkendelse at blive tildelt de stjerner, vi nu har haft nogle år. Det er jo ikke, fordi man er garanteret at beholde de stjerner, man har, så vi ser på det som en tildeling hvert år, siger han.

Håbede du inderst inde på, at I ville få tildelt flere stjerner?

– Der kommer altid en spænding inde i kroppen, vil jeg sige, hvorvidt man tror, noget sker eller ej. Der er en lillebitte forhåbning. Også på andre af vores kollegaers vegne. Det er vildt spændende at følge med i, hvad der sker med vores kollegaers tildeling, for det har bare stor betydning for Danmark og Københavns position som gastronisk hovedstad. København i særdeleshed er bare det sted, man rejser til for at spise, og jo mere vi kan underbygge det og være med til at fortsætte den fantastiske udvikling, jo bedre er vi stillet.

Hvad skal der til for, at I får flere stjerner?

– Vi skal fortsætte den rejse, vi er på. Vi har været i en rivende udvikling i mange år, og da vi genopstod fra vores konkurs, har vi sammen med vores nye ejerkreds og fantastiske hold sat en virkelig spændende kurs mod at blive dygtigere og forbedre oplevelsen for vores gæster. Hvis vi fortsætter den rejse, er jeg overbevist om, at vi i løbet af nogle år, kan vi få tildelt flere stjerner.

Vil du helst have en stjerne mere til restauranten på Bornholm eller den i København?

– Restauranterne fylder lige meget i vores hjerter. Det er svært at prioritere, hvilken vi holder mest af, for de er som vores børn. Det vil være kæmpe anerkendelse at kunne få tre stjerne på en restaurant på et tidspunkt og dermed være en af verdens bedste restauranter ifølge Michelinguiden. Men når det er sagt vil to stjerner til vores restaurant i vandkanten i Sømarken også være en fantastisk historie. Så jeg kan ikke give et entydigt svar.

Hvordan skal det fejres?

– Vi har en højsæson, der starter nu, så på grund af travlhed er vi hjemme på vores to restauranter. Jeg er på bornholm lige nu, hvor solen skinner, og det kan være, jeg åbner en dejlig flaske vin, og jeg nyder den sammen med min kone. Der er også allerede tikket nogle beskeder i vores medarbejdertråd med lykønskninger.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT