Pengene er der: Hvad skal der ske i den centralt placerede have?

Pengene er der: Hvad skal der ske i den centralt placerede have?
Morten Svendsens Have er et kommunalt område, som har navn efter en tidligere ejer, der rettelig hed Morten Svensson, og som drev frilandsgartneri og frugtplantage. Foto: Jens-Erik Larsen
MILJØ | NYKER | ABONNENT | 19. AUG 2021 • 16:23
Holger Larsen
Journalist
MILJØ | NYKER | ABONNENT
19. AUG 2021 • 16:23

Det handler om klyngeprojekterne, specielt om Nyker og i særlig grad om Morten Svendsens Have, når Nyker Borgerforening holder borgermøde onsdag den 25. august klokken 19 i Nyker Forsamlingshus.

Samarbejdet i 4-Kløver-Klyngen har efterhånden været i gang i et stykke tid, og der er bevilget en del fondspenge til projektet "Vi mødes i det grønne". Nu skal det hele udmøntes i konkrete tiltag.

– Der er udarbejdet en masse fine ideer, planer og tegninger – også for Morten Svendsens Have. Men i processen er tingene kastet lidt op i luften igen. Er der nogle andre ønsker, nogle andre funktioner, vi skal lægge fokus på ved de lokationer, der er udpeget. Morten Svendsens Have er meget centralt i det, især for os i Nyker. Det er derfor min forhåbning, at man som borger i Nyker også vil være med til at engagere sig, komme med ideer og holdninger til, hvad det relativt store område kan bruges til, siger Mattias Landberg-Krarup, formand for Nyker Borgerforening.

Morten Svendsens Have – eller hønseskoven som den også kaldes – er et skov- og parkområde midt i Nyker, på hjørnet af Nyker Hovedgave og Kirkemarksvej.

Fordybelsesområde

Mattias Landberg-Krarup fortæller, at der undervejs i klyngearbejdet er holdt nogle workshops, hvor man har skitseret, hvad der kan være af faciliteter/aktiviteter de forskellige steder.

– Men man har ikke rigtig fået så mange mennesker i tale om det. Det har været nogle enkelte personer, der har båret det meget. Der er nogle penge, og det er meget realistisk, at der kommer til at ske noget. Nu skal vi bare være sikre på, at det er det rigtige, der sker, siger formanden, der også peger på, at der er kommet mange tilflyttere til byen, som måske har nye ideer.

Morten Svendsens Have er i planerne indtil nu udset som en slags fordybelsesområde og et mødested. med en form for fortællercirkel og nogle hængekøjer i træerne. Som en slags alternativ til de muligheder for leg, bevægelse og sport, der allerede findes for børn i Nyker.

– Det kan være et sted, hvor blandt andre skole, børnehaver og vuggestue kan komme, siger Mattias Landberg-Krarup.

Ikke kun for krager

– Men er det det, vi skal have? Kan det gøres endnu bedre? Skal vi have kommunen i tale? Skal nogle træer skæres ned?, skal der ryddes lidt op? Skal vi have vild natur som nu?, eller skal vi genetablere nogle af græsområderne?, spørger formanden.

– Jeg har talt med mange, der spørger: Hvorfor bliver der ikke lavet noget i Morten Svendsens Have?, og hvad skal det bruges til?, og hvor er det synd, at det ligger hen. I dag er det kragerne, der har mest glæde af det. Det er synd. Det skal vi have lavet om på, siger Mattias Landberg-Krarup.

 


4

4-Kløver-Klyngen er et samarbejde mellem foreninger og borgere i lokalsamfundene Aarsballe, Klemensker, Nyker og Rø.

Målet med klyngens projekt "Vi mødes i det grønne" er at binde klyngen sammen, forstærke og understøtte udelivet og sammenholdet i klyngen ved at skabe mødesteder.

Realdania og Lokale- og Anlægsfonden har bevilget 4,5 millioner kroner til projektet.