Dusør vokser: Nu kan oplysninger om stenkaster udløse i alt 30.000 kroner

Dusør vokser: Nu kan oplysninger om stenkaster udløse i alt 30.000 kroner
Holger Brandt Kofoed da han sidste år donerede 100.000 kroner til togmuseet i Nexø. Nu vil han give 20.000 svenske kroner for at få stoppet stenkast mod danske bilister. Foto: Elisabeth Krogh
STENKAST | BORNHOLM | ABONNENT | 30. JUL 2021 • 14:28
STENKAST | BORNHOLM | ABONNENT
30. JUL 2021 • 14:28

Holger Brandt Kofoed, som bor i Nyker, læste forleden i Bornholms Tidende, at Magnus Kjøller, som er bornholmer, men til dagligt bor i Dubai i Forenede Arabiske Emirater, ville forsøge at sætte skub i opklaringen af, hvem det er, der siden april har kastet sten på især danske biler på E65 mellem Ystad og Malmø – med mange knuste forruder som resultat.

I alt 117 gange er det sket, og udlandsbornholmeren besluttede på den baggrund, da han var hjemme på ferie, at udlove en dusør på 10.000 svenske kroner for oplysninger, som fører til, at svensk politi fanger personen eller personerne bag, så stenkastene stopper.

Dét vil Holger Brandt Kofoed også gerne bidrage til, så han lægger 20.000 svenske kroner oveni den dusør, hvormed det samlede beløb for afgørende oplysninger altså nu er på i alt 30.000 svenske kroner.

– Jeg synes, det er meget fint, at Magnus Kjøller vil give de 10.000 svenske kroner, siger han.

– Men jeg vil gerne give det dobbelte, altså 20.000 svenske kroner for oplysninger, der fører til en anholdelse. Jeg er jo bornholmer med stort B og regner med at skulle køre på den strækning i Sverige mange gange, og jeg synes, det er noget forbandet svineri med de stenkast. Det er åbenbart svært at løse sagen.

Har du selv kørt gennem Sverige, mens det her har stået på?

– Nej, det har jeg godt nok ikke, for jeg synes, der har været så mange restriktioner, siger han.

Magnus Kjøller er glad for, at Holger Brandt Kofoed løfter beløbet:

– Det er alle tiders! Forhåbentlig vil det hjælpe politiet i efterforskningen, så vedkommende, der står bag, kan blive stoppet, kommenterer han.

Åbent spørgsmål

Pressetalsperson for Polisregion Syd i Sverige Ewa-Gun Westford tør ikke spå om, hvorvidt dusøren får nogen betydning for opklaringen af sagen.

– Det er første gang, jeg hører om sådan en dusør, siger hun.

– Men jeg ved ikke, om den kommer til at betyde noget, det er et åbent spørgsmål.

Det er til gengæld ikke første gang, Holger Brandt Kofoed vælger at bruge penge i offentlighedens interesse, idet han for eksempel sidste sommer donerede 100.000 kroner til togmuseet i Nexø, altså foreningen De Bornholmske Jernbaner, ligesom han i februar i år donerede 25.000 kroner til den lokale bordtennisunion, Bornholms Bordtennis Klubber.