Pensionist vil give 25.000 kroner til bordtennisunion

Pensionist vil give 25.000 kroner til bordtennisunion
80-årige Holger Brandt Kofoed har spillet en del bordtennis i sit liv, og derfor vil han nu gerne støtte den lokale bordtennisunion med 25.000 kroner. Arkivfoto: Elisabeth Krogh
19. FEB 2021 • 17:50
Af:
Jesper Gynther

BORDTENNIS

– Jeg læste i går din artikel om, at den lokale bordtennisunion (Bornholms Bordtennis Klubber, red.) havde fået et tilskud på 10.000 kroner fra en fond. Jeg er selv gammel bordtennisspiller, og jeg vil sådan set også gerne sponsere noget til dem.

Sådan indleder Holger Brandt Kofoed samtalen, da han ringer til Tidendes sportsjournalist for at fortælle om sin plan.

– De kender mig alle sammen i bestyrelsen, men jeg synes, det kunne være sjovt, at de læser det i avisen, at jeg gerne vil give dem 25.000 kroner, siger han og griner.

– Det er jo ikke hver dag, at en gammel pensionist giver sådan et beløb, siger 80-årige Holger Brandt Kofoed, som dog selv har været en del gavmild med donationer på det seneste.

I sommeren 2020 gav han således hele 100.000 kroner til foreningen De Bornholmske Jernbaner, som driver et togmuseum i Nexø.

Bordtennisunionen får et lidt mindre beløb, men det burde være nok til, at de nu kan købe nyt spillertøj og nyt udstyr, hvilket var unionens mål med at søge støtte hos fonde.

 


Holger Brandt Kofoed

Er bornholmer, men har boet ovre i omkring 40 år af sit hidtil 80-årige liv. I 35 af årene arbejdede han som fototekniker for Kodak. I den tid arbejdede han også som freelancer på Bornholms Tidende, som han har holdt siden 1966. Han dækkede blandt andet de bornholmske fodboldhold, når de tog over til København for at spille kampe hver anden weekend i 3. division og Danmarksserien. I 1999 vendte han retur til Bornholm og bor nu i Nyker, hvor han lever en tilværelse som pensionist.