Debat: De fleste svenskere elsker Danmark

Debat: De fleste svenskere elsker Danmark
Det er absurd at beskylde alle svenskere for at være danskfjendtlige på baggrund af de aktuelle stenkast. Tværtimod elsker de fleste svenskere Danmark og at besøge Bornholm og andre dele af landet, skriver Annika Jagander.
LÆSERBREV | SKÅNE | ABONNENT | 1. AUG 2021 • 14:00
Af:
Annika Jagander
svensk
har netop holdt ferie på Bornholm
Martin Påls guda 9
Viken
Sverige
LÆSERBREV | SKÅNE | ABONNENT
1. AUG 2021 • 14:00

På debatsiden i tirsdagens udgave af Bornholms Tidende offentliggøres et åbent brev til Danmarks justitsminister, hvor skribenterne argumenterer for en direkte forbindelse mellem Bornholm og Sjælland. Måske havde transportministeren været en mere passende adressat.

Baggrunden er de forfærdelige stenkast, som i sommer er sket mod dansk indregistrerede køretøjer på vej til Ystad på E65. I øvrigt er enkelte svensk indregistrerede biler også ramt. I brevet står der blandt andet, at Sverige er "fremmed land, hvor vi bestemt ikke er velkomne", og at "svenskerne kan ikke lide os".

Jeg vil svare på dette indlæg på følgende måde: Som svensker er jeg præcis lige så ked af det som skribenterne og sandsynligvis alle danskere over de nævnte stenkast. Det er givetvis en idiot eller galning, måske flere, som står bag. Ifølge offentlige oplysninger har svensk politi i de seneste uger, da man begyndte at se et mønster i stenkastningen, lagt store ressourcer i at forsøge af anholde gerningsmændene, desværre uden resultat.

Det er deprimerende og absurd, som skribenterne nu gør, at beskylde alle svenskere, det vil sige en nation på 10 millioner mennesker, for at være danskfjendtlige, når det er én, eller nogle få, totalt tossede, som helt åbenlyst står bag disse forfærdelige handlinger.

En direkte færge mellem Bornholm og Sjælland er måske nødvendig af andre grunde, hvad ved jeg?

En ting ved jeg dog med sikkerhed: De fleste svenskere elsker Danmark og det meste, som er dansk. Vi er glade for at besøge Bornholm, Sjælland og andre dele af jeres smukke land, både på vores ferie og ved mange andre lejligheder. Og vi er glade for at byde jer velkommen til Sverige, som mange danskere også har feriehus i. Det håber jeg, at Danmarks justitsminister også er klar over.

Lad os håbe, at stenkastningen snart får en ende, og at den skyldige bliver straffet, inden yderligere en sten får en mere skæbnesvanger konsekvens.