Spillere fik undervisning af professionel træner

Spillere fik undervisning af professionel træner
Tennisfamilien Bruun var blandt de fremmødte. Her ses datteren Mikkeline i gang med en serveøvelse, som Henning Lundsfryd (i baggrunden) havde sat på programmet. Foto: Jesper Gynther
NOTITS | RØNNE | ABONNENT | 22. MAJ 2023 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | RØNNE | ABONNENT
22. MAJ 2023 • 05:30

Cheftræneren for Næstved Tennis Klub er på et todages visit på Bornholm, hvor han giver gode råd videre til de unge, såvel som ældre, spillere hos Rønne Tennis Klub, så de måske en dag kan blive lige så gode som Holger Rune.

– Når man er forholdsvis nystartet og ikke rigtig har fået noget undervisning i det, så er det godt at få noget af nogle professionelle, der ved noget om det.

Sådan siger Ulrik Munch, som søndag er taget op på tennisbanerne på Torneværksvej i Rønne for at få undervisning af Henning Lundsfryd.

Amatørspilleren fra Rønne havde på forhånd håbet på at få noget grundviden om slag og server, og der er da også flere ting, som han tager med sig efter to timer i selskab med den erfarne tennistræner fra Næstved Tennis Klub.

– Jeg har altid bare taget baghånden i én arm. Nu prøvede jeg at bruge tohåndsgreb, så jeg håber, at jeg på et eller andet tidspunkt kan ramme banen nede i den modsatte ende.

Vil sprede begejstring for sporten

Henning Lundfryd medbragte en masse øvelser, men formålet var det samme: Han ville gerne vise, hvordan man kan holde fokus på nogle bestemte detaljer i tennis.

– Der er jo rigtig mange detaljer i tennis, som man kan vælge at fokusere på. Og hvor mit budskab er at holde fokus på kun én ting, når man træner, fortæller han og peger på, at man i en af øvelserne skulle sige "hop" og "slag", når henholdsvis bolden hoppede, og når man så slog til bolden.

Men det hele handlede ikke kun om fokus og teknik.

– Forhåbentlig skal jeg lære lidt begejstring fra mig. Begejstring for sporten. Den tekniske del af det er ikke strengt nødvendigt i forhold til at få glæde af spillet, så når man kommer ud og spiller, skal man more sig med det. Det er meget hovedbudskabet, siger han og peger på, at jo mere man træner, jo sjovere bliver det også at spille, fordi man så bliver bedre.

Kommer retur til juni

I dag skal Henning Lundsfryd undervise ungdomsspillerne i klubben, inden han vender snuden hjem til Sjælland. Han kommer dog tilbage igen i to dage i juni, og det ser formand Hanne Espersen frem til.

– Jeg syntes, det var rigtig inspirerende, og han kom med nogle nye øvelser, som vi ikke kender. Selvfølgelig er der også noget, vi kender, til at bygge videre på. Så jeg synes, det var rigtig fint.

– Planen er, at han kommer på besøg igen, så skal vi bare lige aftale, hvornår det skal være, for det skal også passe ind i Hennings stramme program og vores program, fortæller hun.

Håber på genstart af Bornholm Open

Hvis der i øvrigt er nogle tennisinteresserede, som kan genkende navnet Henning Lundsfryd, så er det, fordi han tidligere har været ansat af tennisforbundet til at modernisere Bornholm Open, som var et stort stævne gennem firserne og halvfemserner. Og selvom det er nogle år siden, at han havde noget at gøre med det hedengangne arrangement, så håber han, at det kan blive genoplivet.

– På et tidspunkt prøvede jeg at sparke lidt liv i Bornholm Open, men det var lidt sværere end som så. Men jeg ved, at der er mange, der gerne vil gøre det igen. Som det var gennem firserne og halvfemserne med Bornholm Open, var det jo virkelig stort, og jeg tror, at det ville være rigtig spændende, hvis man kunne gøre det samme igen.

– Da jeg i min tid ville prøve at gentænke det, så ville jeg modernisere det, så det var rigtig meget for turister, og så kunne der være lidt camp-stemning over det. Men det kræver tid og planlægning og også mere end det måske gjorde i sin tid, fordi folk har mere travlt i deres hverdag og skal planlægge langt ud i fremtiden. Der var man lidt mere impulsiv i de gamle dage.