HAVSPORT | NEXØ
30. SEP 2021 • 10:23
Elisabeth Krogh
Journalist

Kajakklub – nu også med SUP

Den populære vandsport SUP board, hvor man padler rundt stående på et bræt, kan Nexø Kajakklub nu også tilbyde sine medlemmer.

Kajakklubben har nemlig i år modtaget støtte til køb af Stand Up Paddle boards med tilbehør, så klubben kan imødegå den store interesse for den populære vandsport.

– Nogle af klubbens medlemmer har deltaget i DGI introkurser og to har uddannet sig til instruktører i SUP, så vi kan introducere SUP-færdigheder i sikker og sjov sejlads, fortæller Niels Jørgensen fra Nexø Kajakklub.

I forvejen har klubben gennem nogle år søgt og modtaget støtte fra DGI/DIF's foreningspulje og har derfor kunnet købe nye havkajakker, pagajer, svømmeveste, romaskiner og nu altså også Stand Up Paddle boards.

Når klubben holder åbent hus lørdag den 2. oktober fra 12 til 15, kan man se både SUP boards og kajakudstyr og høre mere om begge vandsportsgrene.

– Hvis vejret tillader det, kan du prøve at sidde i en havkajak på vandet og ro nogle tag, eller du kan prøve det på land, fortæller Niels Jørgensen.

Klubben har en del klubudstyr, så nye behøver ikke investere i udstyr for at komme i gang.

– Det, at kunne ro kajak, kræver, at du kan svømme og gennemgår et kursus for at lære roteknik, om vejr og vind og om sikkerhed til søs. Vi forventer at afholde havkajak kursus til foråret 2022, oplyser Niels Jørgensen.

Nexø Kajakklub holder til på Stenbrudsvej i Nexø.Flere nyheder