Efter 31 år er Viking tilbage i skuret

Efter 31 år er Viking tilbage i skuret
Der var mødt mange op til dagens indvielse af det nye skur. Foto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 6. JAN 2024 • 14:31
NYHED | ABONNENT
6. JAN 2024 • 14:31

Lørdag formiddag indviede Viking Atletik det nye skur, som skal være udgangspunkt for træning i skoven.

Et skur på omkring 60 kvadratmeter var indtil august 1992 udgangspunktet for Viking Atletiks aktiviteter i skoven nord for Rønne, og fra december kunne idrætsforeningen atter vende tilbage til placeringen og indtage det spritnye skur, som nu igen skal danne rammen for motion og fællesskab i skoven.

Det skulle dog blive den første lørdag formiddag i det nye år, før skuret for alvor og helt officielt blev indviet med både snorklipning og en kort tale inden det månedlige appelsinløb blev sat i gang.

Viking Atletik blev bedt om at fraflytte skuret ved Villa Nova tilbage i 1992, da den daværende restauratør ikke ønskede at have klubhus for en motionsforening. Derfor har klubben de seneste 31 år holdt til i et lille bitte skur på bare ni kvadratmeter placeret ved Bornholms Efterskole.

Da efterskolen nu har overtaget Villa Nova lykkedes det Viking Atletik og efterskolen at lave en aftale om, at motionsforeningen kunne indtage skuret bag Villa Nova igen, og efterfølgende er skuret blevet istandsat med nye brædder i stedet for de gamle, som var rådnet væk.

Ifølge Viking Atletiks hjemmeside er fundamentet og dimensionerne dog de samme, omend der er blevet opført udstrækningsbomme og cykelstativer efter aftale med Naturstyrelsen.

"Senere kommer der også lidt styrketræningsudstyr og balancebomme, som også er en vigtig del af vores træning", står der på hjemmesiden.

Det så godt som nye skur på 60 kvadratmeter har kostet 160.000 kroner at sætte i stand, og vi bragte tilbage i november en artikel i Tidende, hvor formand for Viking Atletik fortalte, at selvom skuret tilhører Viking Atletik, og derfor er reserveret til klubben tre gange om ugen, så er skuret åbent for alle i de øvrige tidsrum.

– Det her kommer ikke kun vores medlemmer til gode, men også resten af befolkningen på Bornholm til gode, fordi man kan benytte sig af de faciliteter, der er, sagde han dengang.

– Det eneste vi har betinget os er, at når vi har vores træning tre gange om ugen, så skal vi kunne være her, for det er jo vores skur. Så hjælper det ikke, at der er noget andet organiseret træning samtidig som os.

Lørdagens indvielse blev rundet af med, at deltagerne i appelsinløbet udover den obligatoriske appelsin også fik lidt ekstra godt til ganen.