Har investeret 160.000: Idrætsforening rykker snart til Villa Nova

Har investeret 160.000: Idrætsforening rykker snart til Villa Nova
Vikings nye skur ved Villa Nova er på 60 kvadratmeter.
NYHED | ABONNENT | 26. NOV 2023 • 19:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
26. NOV 2023 • 19:00

Der kommer snart markant forbedrede forhold for de medlemmer af Viking Atletik, som træner i Nordskoven. Idrætsforeningen har netop færdigbygget et stort overdækket skur på 60 kvadratmeter ved Villa Nova, som også gerne må bruges af ikke-medlemmer.

Viking Atletik vender snart tilbage til rødderne.

Da klubben begyndte at tilbyde motionstræning i Nordskoven tilbage i 1970'erne, foregik det med udgangspunkt i et stort skur ved Villa Nova, som på daværende tidspunkt var en kendt restaurant og festlokation. I firserne blev Viking Atletik forvist fra stedet af den daværende ejer af Villa Nova, og siden har klubben holdt til i et lille skur på blot ni kvadratmeter ved efterskolens boldbane. Men da Bornholms Efterskole i foråret 2022 købte Villa Nova, har Viking Atletik nu fået lov til at vende tilbage.

Det gamle skur fra halvfjerserne var dog i så dårlig stand, at Viking Atletik har valgt at bruge 160.000 kroner på at opføre et nyt, som er på samme størrelse: 60 kvadratmeter.

– Bygningen er nu renoveret færdigt, og vi er klar til at tage den i brug. Vi glæder os til at vende tilbage, fortæller formand Claus Clausen og oplyser, at fra den 16. december kommer klubbens træninger i Nordskoven til at foregå fra Villa Nova.

Hvilken forskel gør det for klubben?

– Det har en stor betydning, for vi har ikke haft plads nok. Udenomsarealerne har været gode nok over ved efterskolen, men pladsen har ikke været god nok. Hvis det småregner, vil folk gerne stå under et halvtag, mens de venter på, at træningen går i gang, men der kunne kun stå syv eller otte mennesker i det skur. Her kan der stå 50 mennesker.

– Vi får også mere plads til opbevaring af det udstyr, som vi bruger til træning. Vi får væsentligt bedre forhold her. Så får vi også tættere til toilet, fordi vi jo har lavet en aftale med efterskolen om, at vi kan trække på deres toiletfaciliteter i Villa Nova.

Hvor mange kommer til at benytte det?

– Det er helt normalt, at når vi kommer hen til foråret, at der er omkring 200 til løbetræning. Og vi har jo været helt op på 350, da motionsløb var stort i starten af 2010'erne.

Vil komme hele Bornholm til gode

Claus Clausen understreger, at det også vil være muligt for motionister, som ikke er medlemmer af Viking Atletik, at bruge skuret.

– Man ved jo, at en tredjedel af den voksne danske befolkning løbetræner regelmæssigt, og derfor ved vi jo, at det også vil blive brugt af folk, der skal ud og selvtræne. Om det er organiseret eller ikke-organiseret træning er sådan set ligegyldigt, for det her er nogle faciliteter, som vil blive åbnet for alle, siger han og peger på, at der ved skuret er sat udstrækningsbænke op, som man kan bruge før eller efter træning.

– Det her kommer ikke kun vores medlemmer til gode, men også resten af befolkningen på Bornholm til gode, fordi man kan benytte sig af de faciliteter, der er.

– Det eneste vi har betinget os er, at når vi har vores træning tre gange om ugen, så skal vi kunne være her, for det er jo vores skur. Så hjælper det ikke, at der er noget andet organiseret træning samtidig som os.

Hvad synes medlemmerne om initiativet?

– Jeg ved, at der har været stor spænding omkring, hvornår vi blev færdig. Specielt nogle af dem, der har været med helt fra dengang, hvor vi løb herudefra i halvfjerserne. Vi går alle sammen og glæder os over, at vi får nogle bedre faciliteter, siger han og afslører, at klubben også går med planer om at etablere styrketræningsredskaber og balancebomme ved skuret. Først skal finansieringen på plads.

– Hvis vi skal lave styrketræningsområde, som vi har fået tilbud på, så snakker vi 250.000-300.000 kroner oveni, som vi jo også skal ud og tjene ind via vores events blandt andet. Når vi tjener lidt penge i klubben, så går det jo til klubbens bedste.

Mens Bornholms Efterskole ejer Villa Nova, så er det Naturstyrelsen, der ejer grunden, og begge parter har været meget samarbejdsvillige i forbindelse med skur-projektet, fortæller Claus Clausen.


Vikings gamle skur ved efterskolens boldbane er kun på ni kvadratmeter.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT