Sauna har haft besøg af vandaler - nu lukkes den om sommeren

Sauna har haft besøg af vandaler - nu lukkes den om sommeren
– Vi har oplevet at få besøg af vandaler ovrefra, som drikker og smadrer flasker og bruger saunaen på den forkerte måde, siger formanden for Sandvig Sauna og Vinterbadeklub, Jan Mørk Christensen. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | SANDVIG | ABONNENT | 30. JAN 2023 • 05:30
NYHED | SANDVIG | ABONNENT
30. JAN 2023 • 05:30

Sommergæster ovrefra bruger saunaen i Sandvig på den forkerte måde, og derfor er den ikke længere åben om sommeren.

Stigende omkostninger til vedligehold har fået kommunen til at stramme kravene til badeklubberne i Hasle og Sandvig. Blandt andet foreslår kommunen nu, at saunaerne lukkes ned om sommeren.

Klubberne i både Hasle og Sandvig har oplevet, at sommergæsterne ikke passer så godt på saunaerne, og for et par dage siden fortalte formanden for Hasle Badeklub om decideret hærværk og mishandling af den tre år gamle sauna på Hasle Havn.

Helt så galt står det ikke til i Sandvig.

– Vi har ikke de samme problemer som i Hasle, slet ikke. Men vi har oplevet at få besøg af vandaler ovrefra, som drikker og smadrer flasker og bruger saunaen på den forkerte måde, siger formanden for Sandvig Sauna og Vinterbadeklub, Jan Mørk Christensen.

Der har især været ballade omkring musikfestivallen Wonder, hvor saunaen bliver indtaget af folk, der fester hele weekenden, siger Jan Mørk Christensen. Vinterbadeklubben i Sandvig har derfor accepteret, at kommunen lukker saunaen i Sandvig Havn om sommeren.

Det kører helt fint

Vinterbadersæsonen går fra 1. oktober til 31. maj. Hvad der sker udenfor den periode, er i princippet ikke vinterbaderklubbens hovedpine. Alligevel er det i vinterbadernes interesse, at der bliver passet godt på saunaen, siger Jan Mørk Christensen.

– Foreningens bestyrelse er med på, at det må vi finde os i (sommernedlukningen, red.). Vi har et godt samarbejde med kommunen, og vores medlemmer er gode til at overholde reglerne. Sidste år var det ikke alle, der havde lært, at man ikke må hælde saltvand på ovnene, så der måtte vi have udskiftet varmelegemerne et par gange, men i år er det kørt helt fint, siger Jan Mørk Christensen. Den udvikling forventer han vil fortsætte, også efter at den nye aftale træder i kraft.

Sandvig Sauna og Vinterbadeklub har pt. ni ledige pladser. Grænsen for antal medlemmer er sat ved 270, men kan godt hæves, hvis der kommer venteliste. Det koster 400 kroner om året at være medlem af Sandvig Sauna og Vinterbadeforening. Heraf sender vinterbadeklubben 300 kroner videre til kommunen i brugsafgift. De overskydende midler bruges til fællesarrangementer. Gæstebilletter kan købes på havnen og koster 50 kroner pr. besøg. Denne aftale fortsætter ifølge Jan Mørk Christensen.

Aftalen med Hasle Badeklub er fortsat til behandling i kommunen og ventes færdigbehandlet på kommunalbestyrelsesmødet i februar eller marts.