Politiker lagde dagens første blomst ved russernes monument

Politiker lagde dagens første blomst ved russernes monument
Peter Juel-Jensen (th.) lagde dagens første blomst ved det russiske monument på Allinge Kirkegård. Foto: Presse-fotos.dk
NYHED | ALLINGE | MEDLEM
9. MAJ 2022 • 15:30

Der er mere tomt end normalt på den russiske del af Allinge Kirkegård, der på denne tid plejer at være belagt med blomster for at hædre de sovjetsoldater, der mistede livet under Anden Verdenskrig.

Den 9. maj er en vigtig dag i den russiske kalender, der skal markere og fejre, da Nazityskland overgav sig. Det plejer at blive markeret med blomster og kranse ved den russiske del af Allinge Kirkegård for at hædre de soldater, der mistede livet i kampen mod Tyskland under Anden Verdenskrig. Men i år er der ikke mange blomster, ingen kranse og ingen russiske repræsentanter. Til stede er primært journalister fra flere bornholmske medier, og opmærksomheden er i høj grad vendt mod monumentet på kirkegården, der søndag blev udsat for hærværk. Teksten 'evig berømmelse for de russiske helte, som ofrede livet i kampen mod tyske okkupanter' er med blå og gul farve blevet erstattet med 'evig berømmelse for de ukrainske helte, som ofrede livet i kampen mod russiske okkupanter'.

Vil du have nyheder uden begrænsning?
- Få fuld adgang til Tidende.dkFørste måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
Opret konto

Indbetaler - jeg som giver et abonnement væk er: