Han vil være spidskandidat for Danmarksdemokraterne

Han vil være spidskandidat for Danmarksdemokraterne
Michael Hendriksen går efter at blive spidskandidat til det næste kommunalvalg for Danmarksdemokraterne. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 13. NOV 2023 • 11:00
Tommy Kaas
Redaktør
NYHED | ABONNENT
13. NOV 2023 • 11:00

Michael Hendriksen (DD) er kommet tilbage fra weekendens landsmøde og fortæller, at han går efter at blive spidskandidat til det næste kommunalvalg.

I weekenden var Michael Hendriksen og syv andre bornholmske medlemmer af Danmarksdemokraterne på plads i Aalborg, da partileder Inger Støjberg var vært for partiets første landsmøde.

De otte bornholmere var i selskab med cirka 700 partifæller, og indtrykket derfra er positivt.

– God stemning hele vejen rundt, konkluderer Michael Hendriksen, der er blevet udpeget som lokalformand for Danmarksdemokraterne og nu står i spidsen for at få styr på det organisatoriske setup.

Dét indbefatter blandt andet at opstille kandidater til kommunalvalget om et par år.

– Her er jeg allerede i snak med et par stykker, siger Michael Hendriksen og afslører, at han selv går efter at blive spidskandidat til valget i 2025.

Han håber, at partiet kan få "en kandidat eller to" valgt ind i kommunalbestyrelsen.

– Og vi kommer udelukkende til at satse på vores egne kandidater, siger Michael Hendriksen og udelukker, at han har tænkt sig at forsøge at hverve nogle af de partihoppere, som i øjeblikket findes i kommunalbestyrelsen.

Han understreger dog, at politikerne selvfølgelig er meget velkomne til selv at melde sig ind i Danmarksdemokraterne.

Ud over kommunalvalget er der også et valg til Europaparlamentet allerede næste år, og her er Danmarksdemokraterne også i dialog med en lokal kandidat, fortæller Michael Hendriksen.

Taktfaste klapsalver

Lokalformanden beretter om "et rigtig godt landsmøde" og var selv oppe at stå cirka 20 gange i taktfaste klapsalver blandt de andre danmarksdemokrater. Et af lørdagens største bifald fik formand Inger Støjberg, da hun sagde, at "vi skal af med Mette Frederiksen som statsminister".

Ordene faldt under partiformandens tale.

– Jeg er borgerlig helt ind i knoglerne, og jeg mener ikke, at man nogensinde som borgerligt parti skal stille sig tilfreds med at spille tredjeviolin i en socialdemokratisk regering, sagde Inger Støjberg blandt andet i sin tale.

Efterfølgende sagde hun, at hun ikke selv har i sinde at melde sig på banen som statsministerkandidat. Hverken nu eller senere i den igangværende valgperiode.

– Jeg er ikke en statsministerkandidat. Men jeg vil gøre alt for, at vi får en borgerlig statsminister, sagde Inger Støjberg til Ritzau.

Hjemme på Bornholm går Michael Hendriksen nu og gør klar til sit første møde på sin ejendom, Frigård, hvor de lokale danmarksdemokrater den 29. november sætter yderligere skub i arbejdet.

– Vi er stille og roligt ved at rulle det her i gang. Min opgave bliver at kickstarte det her parti lokalt med en gruppe andre frivillige, og vi har på landsmødet fået noget, vi kan bruge til at bygge videre på, siger Michael Hendriksen, der til foråret sætter gang i en hvervekampagne for at tiltrække flere medlemmer.

Danmarksdemokraterne

Har 14 mandater i Folketinget.

Har på landsplan 27 byrådsmedlemmer – ingen på Bornholm.

Fik ved sidste års folketingsvalg 8,1 procent af stemmerne.

Har en politisk ledelse bestående af Inger Støjberg (formand), Peter Skaarup (gruppeformand) og Susie Jessen (politisk ordfører).