Nu er parrets yngste søn, Stian, netop blevet student, så hun måtte holde den tale, som Søren holdt for Frederik.
– På den måde er jeg blevet hans repræsentant. Jeg skal sørge for, at livet går videre. Og drengene klarer sig på hver deres måde godt. De er meget forskellige og tackler sorgen forskelligt, men jeg tror ikke, at der er noget facit for, hvordan man skal leve med sorg. Frederik er god til at tale om det. Stian kører i stedet rundt med et klistermærke på sin cykel af Søren. På den måde er han altid med ham, og det synes jeg er rørende, fortæller hun.
– Men jeg kan jo se Søren i dem begge, siger hun og ser varmt mod sin søn Frederik, der sidder et par borde væk fra os og bestyrer strandbaren Sydøst for Paradis i Hullehavn ved Svaneke.
Søren Christensen var selv i den alder, da de mødte hinanden.
– Jeg var 24 år, og han var 20 år, da vi blev kollegaer i en bank i Tønder. Han var ikke blevet optaget på Journalisthøjskolen, men det er jo altid godt at få en plads i en bank, som hans forældre sagde. Han blev egentlig ikke ansat, fordi han var god til tal, men fordi han var god til mennesker, så der mødte vi hinanden. Det var i 1997, og året efter fik vi Frederik, så der gik ikke så lang tid. Men vi var brandforelskede og tog det, som det kom. Først fik vi Frederik, så fik vi hus, og så fik vi bil, så det var lidt den omvendte verden. Men da jeg var 24 år, mistede jeg min mor. Hun fik mig, da hun var 39 år, og hun var en relativ gammel mor, så kan jeg huske, at jeg sagde til Søren, at hvis mine børn skulle lære deres bedsteforældre at kende, så var det nu. Det skræmte ham ikke. Han var ikke bange af sig. Heller ikke for mig, selvom jeg stak lidt ud i Tønder. Det var også noget af det, jeg faldt for ved ham.
Mod lyset