Ny aftale vil skære i svømmehallens åbningstid

Ny aftale vil skære i svømmehallens åbningstid
En ny samarbejdsaftale med kommunen skal gøre det muligt for Rønne Svømmehal at holde mere åbent for offentligheden og dermed få flere indtægter ved sælge flere billetter. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 8. JUN 2023 • 05:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
8. JUN 2023 • 05:30

Regionskommunen og Rønne Svømmehal er klar til at indgå en ny samarbejdsaftale. Den medfører blandt andet, at hallen lukker tidligere.

Større råderet over mere af åbningstiden er et af hovedelementerne i udkastet til en ny samarbejdsaftale mellem Rønne Svømmehal og regionskommunen. Svømmehallen er presset på økonomien, og tanken er, at mere offentlig åbningstid med salg af billetter kan give flere indtægter og dermed bedre drift. Til gengæld vil skoler og foreninger få ændret deres forhold i hallen, som også lægger op til at begrænse åbningstiden generelt.

Rønne Svømmehal henvendte sig tidligere på året til kommunen med et ønske om en genforhandling af parternes samarbejdsaftale. Nu ligger der et udkast, som fritids-, kultur- og lokalsamfundsudvalget skal godkende eller forkaste på et møde torsdag.

Hvis de fem politikere siger ja, og den nye aftale træder i kraft, vil det medføre flere ændringer i svømmehallens drift. I stedet for at lukke klokken 22 vil svømmehallen i fremtiden lukke klokken 20.

Spild af energi

Skoler vil få deres adgang til svømmehallen reduceret fra 35 timer om ugen til 17 timer om ugen, og der vil kun være adgang til 25 meter- og springbassinerne. I januar havde skolerne reserveret Rønne Svømmehal i 12 timer om ugen, og oplægget til reduktion er således baseret på et reelt forbrug.

Også klubber og foreninger kan se frem til at få ændret deres vilkår for brug af svømmehallen. I dag er 35 timer fordelt på fem hverdage afsat til denne gruppe. I oplægget tilbydes den i stedet 25 timer om ugen i børnebassinet samt 23 timer om ugen i 25 meter- og springbassinerne fordelt på syv dage om ugen.

Grundtanken er at udnytte svømmehallens tre bassiner optimalt ved at have flere brugergrupper i hallen samtidig.

Derfor lægger udkastet til en ny samarbejdsaftale op til flere samtidige aktiviteter i separate bassiner for at udnytte den fulde kapacitet. Det giver mere aktivitet med samme energiforbrug. Tekniske installationer som pumper og ventilation kan nemlig ikke lukkes ned, hvis der ikke er aktivitet midt på dagen, men skal køre kontinuerligt fra en time inden åbning til en time efter lukning. En uudnyttet hal er derfor spild af energi.

Udkastet har været forbi Idrættens Videns- og Kompetenceråd, som ser positivt på en bedre udnyttelse af faciliteterne. Rådet lægger også vægt på, at foreningernes muligheder for aktiviteter ikke indskrænkes.