Siden 1985 er det dog Margrete Sommer, der har været formand for foreningen, som står for forvaltningen af Kuremøllen. Selvom hun fortsat bor i Taastrup, så er hun jævnligt på Bornholm for at mødes med håndværkere, der skal sætte i stand, vedligeholde og renovere.
– Da jeg overtog, besluttede jeg, at så skulle vi gøre det ordentligt. Så fik jeg fat i en rigtig dygtig håndværker, og så tog vi tre sider, tre sider og to sider. Så ordnede vi møllehatten og så fik vi nye vinger. Vi tog en ting ad gangen, og det virkede.
Hun ved efterhånden et og andet om Kuremøllen, som blev bygget før der rigtig var træer på Bornholm, og hvor man måtte save brædderne ud med håndkraft. Det kan hun godt lide at fortælle om, når folk kigger ind.
– Men det er jo ikke noget, jeg har valgt selv. Jeg kan godt lide at lave noget anderledes, så længe det er sjovt. Men på samme tid skal man være en stædig kamel, for det er ikke sjovt at stå og male møllevinger i to grader og havgus. Så skal man bare være færdig, forklarer hun.
I huset ved siden af møllen bor nu hendes datter og svigersøn og deres to drenge. Det er den femte og sjette generation af møller-familien. De fik lyst til at prøve livet på Bornholm af, og nu er der gået to år med det. Selvom Margrethe Sommer oplever, at de er engagerede og interesserede i deres omsorgskrævende og bevingede nabo, så tør hun ikke spå om, hvorvidt de vil ønske at lægge den samme energi i det, som hun har gjort de sidste mange år.