Kunst kan også være firkantet
Ben Woodhams lagde søndag eftermiddag sidste hånd på sin tiende Firkant, som er lavet i samarbejde med naturen og mere end 100 kulturugegæster. Firkanten er placeret til højre for trappen ved Fosforitten. Foto: Jens- Erik Larsen

KUNST | FOSFORITTEN
27. SEP 2021 • 17:20

Kunst kan også være firkantet

Ben Woodhams, tilflyttet maler og underviser, rundede Kulturugen af med at skabe en firkant af sten på stranden ved Fosforitten.

Den engelskfødte kunstner, der for tre år siden udgav 'Kyst', en rigt illustreret logbog fra Woodhams' årelange tur rundt langs den bornholmske kyst, er i øjeblikket optaget af at lave firkanter i naturen. Derfor bad han søndag kulturugegæsterne om at komme til Arnager og give en hjælpende hånd i skabelsen af Firkant No. 10.

- Jeg har ikke talt, men der var været folk hele tiden. Nogle blev i fem minutter, nogle i tre timer. Og jeg kunne ikke have gjort det uden hjælp, siger Ben Woodhams.

Dagens firkant måler cirka tre gange 20 meter og er indtil videre den næststørste i serien. Figuren er ligesom de øvrige firkanter i serien bredere i den fjerne ende, hvilket betyder, at den fremstår som en kvadratisk firkant, når den fotograferes fra et bestemt punkt.Flere nyheder