Manglende skilte og uforsvarlig pakning på havnen

Manglende skilte og uforsvarlig pakning på havnen
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NOTITS | 11. DEC 2023 • 11:40
Tommy Kaas
Digital chef
NOTITS
11. DEC 2023 • 11:40

Tiden, hvor fyrværkeri bliver sat til salg i butikkerne og siden skal sendes til vejrs, nærmer sig, og i den forbindelse gennemførte Bornholms Politi søndag fyrværkerikontrol på samtlige færgeankomster. Det fremgår af politiets døgnrapport.

Ordensmagten konstaterede blandt andet manglende fareskilte og uforsvarlig pakning af fyrværkeri i løbet af søndagen.

I løbet af weekenden har politiet også haft fat i nogle unge mennesker, der har fyret kanonslag af. En patrulje kørte natten til søndag til Store Torv i Rønne, hvor tre 17-årige drenge, blev passet op. De unge menneskers værger blev i den forbindelse forsøgt kontaktet, oplyser politiet.

Også i Aakirkeby fik politiet en anmeldelse om affyring af kanonslag, men da betjenten nåede frem, var der ikke noget at se eller høre.

Det er i år tilladt at affyre lovligt fyrværkeri i perioden 27. december 2023 til 1. januar 2024. Regeringen kom tidligere i år med et forslag om, at det fremover kun skal være lovligt at fyre fyrværkeri af på dagene 31. december og 1. januar, og af lovprogrammet fremgår det, at forslaget træder i kraft fra nytåret 2024/2025.

Samtidig bliver bødestraffen for affyring og salg af fyrværkeri uden for de tilladte perioder skærpet.

Ændringen skal blandt andet tilgodese kæledyrene og dem, der ikke har det godt med fyrværkeri - eksempelvis tidligere udsendte soldater, sagde erhvervsminister Morten Bødskov (S) til Politiken tidligere på året.

Fyrværkeri kan købes i butikkerne fra 15. til 31. december.

Fem råd
Her er Sikkerhedsstyrelsens fem råd om brug af fyrværkeri:

* Brug altid beskyttelsesbriller.
* Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri.
* Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden.
* Hold sikkerhedsafstanden, og læn dig ikke ind over fyrværkeriet.
* Gå aldrig tilbage til en fuser.

Kilde: Sikkerhedsstyrelsen, RitzauDAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 01-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Fredag eftermiddag - lørdag morgen: Over 4 kr. eller under 2 kr.  Hvis du flytter dele af dit forbrug fra kogespidsen (kl. 17-21) til efter midnat slipper du med halv skade. Så lær at programmere din vaskemaskine, tørretumbler eller elbil. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning