Landsforperson har tillid til medlemsdemokrati i Nyegaard-sag

16. OKT 2024 • 14:56ERHVERV/POLITIK

Landsforpersonen for De Radikale, Anne Heeager, kalder Mia Nyegaard-sag for "svær for alle parter".

De Radikales ledelse kommer ikke til at blande sig i, at partiets gruppe i Københavns Borgerrepræsentation har udtrykt mistillid til kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard.

- Det er en svær sag for alle parter, indleder landsforperson Anne Heeager en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Jeg har fuld tillid til vores medlemsdemokrati i denne forbindelse og måden, hvorpå bestyrelsen for Hovedstadens Radikale Venstre håndterer sagen, skriver Anne Heeager videre.

Hun ønsker ikke at stille op til interview om sagen.

De fire radikale medlemmer ud over Mia Nyegaard af Københavns Borgerrepræsentation forsøger ifølge B.T., der bragte historien tirsdag, at afsætte Mia Nyegaard som partiets spidskandidat ved næste års kommunalvalg.

- Jeg kan bekræfte hvad du ved; at vi, den radikale gruppe på rådhuset i København, har udtrykt mistillid til Mia Nyegaard som spidskandidat, skrev Emil Moselund, politisk ordfører for De Radikale i Københavns Borgerrepræsentation, til B.T. tirsdag aften.

De Radikale har opstillingsmøde i København 3. november.

Ifølge B.T. skyldes utilfredsheden omkring Mia Nyegaard hendes kontante ledelsesstil og manglende evner som leder af partiet i Københavns Borgerrepræsentation.

Det er ikke første gang, at Mia Nyegaard er havnet i modvind for sin ledelsesstil.

I januar 2023 skrev Frihedsbrevet, at borgmesteren ifølge mere end ti tidligere og nuværende medarbejdere havde skabt et brutalt arbejdsmiljø i Kultur- og Fritidsforvaltningen i København.

Mia Nyegaard blev blandt andet anklaget for at udskamme medarbejdere og tale nedværdigende til dem.

Kort tid efter de beskydninger kom frem i 2023, sagde hun undskyld.

- Jeg undskylder og beklager alle de dårlige oplevelser, nogle medarbejdere har haft med mig. Det er jeg virkelig, virkelig ked af, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at de oplevelser, der er beskrevet, er der ingen, der skal opleve på deres arbejdsplads, sagde Mia Nyegaard til TV 2 Kosmopol.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

16. OKT 2024 • 18:18UDLAND
Biden kommer til Tyskland
16. OKT 2024 • 17:57UDLAND
Schweiz slår ned på grænsehandel
FÅ ABONNEMENT