Landsholdets forsvar er udsat før møde med Europas bedste

12. OKT 2024 • 13:45SPORT

To midtstoppere har sagt fra på landsholdet, mens tre andre døjer med skader før mødet med Spanien.

Der er sket stor udskiftning i det danske fodboldlandsholds forsvar siden sommerens EM i Tyskland.

Når Danmark lørdag aften møder Spanien er fire ud af fem midtstoppere fra slutrundetruppen utilgængelige, og midlertidig landstræner Lars Knudsen har været tvunget til at udvide sin horisont.

Simon Kjær og Mathias "Zanka" Jørgensen er stoppet på landsholdet, mens to andre EM-stoppere, Andreas Christensen og Joachim Andersen, døjer med skader. Det samme gør Rasmus Nicolaisen, der ellers så sit snit til at få landsholdsdebut, men rejste hjem tirsdag efter et døgn i landsholdslejren.

Det efterlader Victor Nelsson og efterudtagne Asger Sørensen som de eneste naturlige stoppere til at supplere konstanten i forsvaret, Jannik Vestergaard. Han er den eneste danske landsholdsspiller med fuld spilletid i 2024.

- Vi er lidt skaderamte på stopperpladserne, det kan vi nok ikke komme uden om, siger Victor Nelsson.

- Jeg håber altid på at spille, uanset hvem der ellers er udtaget på min position, men det er da nok mere sandsynligt, at jeg spiller nu. Det ligner en mulighed for at sætte et godt aftryk, men jeg er ikke blevet lovet spilletid, siger Nelsson.

Heller ikke Asger Sørensen føler sig sikker på at få spilletid lørdag mod Spanien eller tirsdag mod Schweiz. Han har ikke tidligere været udtaget til en landskamp.

- Jeg kan jo godt regne ud, at jeg er kommet med, fordi der er mange afbud på min position. Men jeg er ikke blevet lovet noget, så jeg ved ikke, om jeg får debut, men hvis jeg gør, er det en drøm, der går i opfyldelse, siger Sparta Prag-stopperen.

Danmark spiller sædvanligvis med tre stoppere fra start. En mulighed er at rykke backen Rasmus Nissen Kristensen ind i centerforsvaret, det skete også i september mod Serbien.

Lars Knudsen kan glæde sig over, at skadesituationen ikke er endnu værre i de bageste rækker.

Jannik Vestergaard er meldt kampklar, selv om han på grund af en skade ikke har været i aktion siden den seneste landskamp for lidt over en måned siden.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT