Aalborg finder fart efter pausen og kommer tilbage på vinderkurs

13. OKT 2024 • 21:41SPORT

Skanderborg AGF var fint med i første halvleg, men Aalborg satte sig igennem efter pausen og vandt 28-24.

Aalborg Håndbold lignede indledningsvist slet ikke sig selv, men forandringerne var til at få øje på efter pausen i søndagens opgør mod Skanderborg AGF i herrernes håndboldliga.

Uden flere skadede profiler havde nordjyderne særligt i første halvleg svært ved at få spillet til at flyde, og holdet lavede atter mange tekniske fejl.

Men mesterholdet fandt energien og effektiviteten frem i anden halvleg og vandt på hjemmebane 28-24 over midterholdet.

Med sejren har Aalborg nu fire point op til GOG, der fører ligaen med 14 point for syv kampe.

Den slovenske playmaker Aleks Vlah fik så dårlig en start for værterne, at Aalborg-træner Maik Machulla tog konsekvensen og pillede dirigenten ud efter 12 minutter.

Den helt store forskel var, at gæsterne var klart bedst til at passe på bolden.

Aalborg-spillerne virkede samtidig ikke til at være i sync mod modstanderens aggressive forsvar.

Mestrene forlangte en timeout efter et kvarter, men det hjalp ikke på spillet, og så bragte Skanderborg AGF sig foran 9-6.

Syv mod seks i angrebet bragte imidlertid Aalborg tættere på, og ved pausen var værterne kommet på omgangshøjde.

Efter pausen virkede det til, at selvtilliden og sikkerheden lige pludselig var tilbage i nordjydernes angrebsspil.

Med tre scoringer i træk bragte holdet sig foran 15-12, inden Skanderborg AGF tog en timeout og fik et par aftaler på plads.

Det var så gæsternes tur til at spille syv mod seks, og det kastede scoringer af sig, men Aalborg var hurtig til at svare igen.

Selv i undertal kunne mestrene finde vej til netmaskerne foran de flere tusinde tilskuere i Sparekassen Danmark Arena.

Bagud 16-21 tog Skanderborg AGF efter 42 minutter sin sidste timeout, og herefter blev det igen lidt lettere for gæsterne at komme frem til scoringer.

Problemet for Aalborg var, at holdet ikke fik lukket kampen, og at Skanderborg AGF stadig kunne lugte overraskelsen.

Kontraspillet kunne afgøre kampen, men Aalborgs boldomgang var ikke god nok, og så var holdet lige ved at lukke Skanderborg AGF ind i kampen igen.

Føringen var decimeret til to mål med fem minutter tilbage på uret, men mestrene slap med skrækken efter flere gode redninger fra Fabian Norsten og scoringer fra Marinus Munk.

Det har overordnet set været en rodet uge for Aalborg. I seneste runde i ligaen fik holdet bank af GOG, mens det i midtugen blev til et klart nederlag mod Barcelona i Champions League, hvor Marinus Munk også leverede en god præstation.