Olesen og Winther misser fransk sejr på målstregen

13. OKT 2024 • 17:56SPORT

Thorbjørn Olesen og Jeff Winther var begge i spidsen for Open de France søndag, men blev begge delt toer.

De danske golfspillere Thorbjørn Olesen og Jeff Winther spillede søndag eftermiddag med om sejren til det sidste i Open de France på DP World Tour.

Begge danskere oplevede at ligge i spidsen for turneringen flere gange langt henne på søndagens fjerde runde, men de måtte begge nøjes med en delt andenplads i den ekstremt tætte topstrid.

I stedet sejrede englænderen Dan Bradbury i 16 slag under par.

Både Olesen og Winther sluttede i 15 slag under par sammen med to andre spillere.

Det er andet år i træk, at Winther bliver nummer to i turneringen, og også Olesen er før blevet toer i turneringen, hvor der endnu ikke har været dansk vinder, men nu hele syv danske andenpladser - alle siden 2007.

Søndag så det ellers længe ud til at blive dagen, hvor der skulle være en dansk vinder.

Ikke mindst da Winther og Olesen efter henholdsvis 17 og 14 huller delte førstepladsen.

Winther var ellers fem slag fra førstepladsen inden sidste runde, men med en birdie på 13. hul spillede han sig op på en delt førsteplads første gang, og han holdt fast med en birdie på 14. hul efter at have været nede i bunkeren.

I mellemtiden havde også Olesen spillet sig frem på en delt førsteplads.

Med en birdie på 16. hul spillede Winther sig alene i spidsen for turneringen, men det rakte ikke til sejr at gå de sidste to huller i par.

Bradbury havde nemlig fundet storspillet frem, og med tre birdies på stribe tog han spids og holdt hjem.

Olesen og englænderen Sam Bairstow havde svære muligheder for birdies på 18. hul, og det lykkedes ikke for nogen af dem at fremtvinge omspil om sejren.

Flere danskere stak snuden frem i topstillingen undervejs i turneringen. Rasmus Højgaard blev delt nummer 13 i 10 slag under par, mens Nicolai Højgaard, Rasmus Neergaard-Petersen og Niklas Nørgaard alle blev delt nummer 18.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT